Sukob Štimca i Milenijum tima oko gasovoda se nastavlja: Prekopali mi plac po noći, van radnog vremena 1Foto: N.Kočović (Danas) / Antonio Ahel ATAImages

Bivši košarkaš Crvene Zvezde i reprezentacije Srbije Vladimir Štimac na svom X (Tviter) nalogu objavio je da su juče, 4. oktobra, „u večernjim satima van radnog vremena firma Milenijum tim je vršila iskopavanje rova za polaganje cevi za gasovod na mojoj parceli i komšijskim parcelama“.

„Rešenje o izvršenju koje su doneli u avgustu mesecu da bi kopali pre par dana su poništili sva resenja i imamo sve dokaze za to…“, poručio je on.

Ovo je nastavak sukoba Štimca i kompanije Milenijum tim koja izvodi radove, odnosno Srbijagasa koji je investitor gasovoda Aleksandrovac-Brus-Raška-Novi Pazar-Tutin.

Štimac je krajem avgusta takođe objavio na X da su radnici bespravno došli da kopaju na njegovoj zemlji, kao i na zemlji komšija, i da su radnici Milenijum tima tada pretili njegovom bratu.

Milenijum tim je negirao da su njihovi zaposleni pretili ikome, a tvrdio je i da su parcele kroz koje gasovod treba da prođe pravosnažno eksproprisane na osnovu rešenja opštine Raška, pa tako ni radovi nisu bespravni.

Nešto kasnije oglasio se i Dušan bajatović, direktor Srbijagasa koji je istakao da se od 2017. godine zna kuda će proći trasa gasovoda kao i da je eksproprijacija obavljena i isplaćena, kao i da je kasno za promenu trase gasovoda.

Takođe, Bajatović je istakao da se radi o privremenoj eksproprijaciji, gde investitor dobija pravo službenosti prolaza kad završe, da bi mogli da održavaju gasovod.

„Na vašu zemlju ulazimo do mere dok ne uradimo gasovod i dužni smo da sve kuda smo prošli vratimo u prvobitno stanje“, poručio je Bajatović.

U odgovoru Bajatoviću Štimac je ustvrdio da eksproprijacija zemljišta nije obavljena niti je novac isplaćen.

Od tada se o ovom slučaju nije čulo ništa sve do poslednjeg Štimčevog tvita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari