Na javnim radovima u Kladovu biće angažovano 15 osoba sa evidencije nezaposlenih 1Foto: #EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam

Sa početkom aprila, startovao je i javni rad “Uređenje divljih deponija u prigradskim naseljima opštine Kladovo“, a od 1. maja počinje javni rad “Čišćenje tvrđave Fetislam i divljih deponija na potezu ka Novom groblju u Kladovu“. Sve to realizuje JP “Komunalac” Kladovo i za to će na četiri meseca biti angažovano 15 osoba sa evidencije NSZ.

Kladovskom JP “Komunalac” odobrena su oba javna rada, za koje je konkurisao i realizacija jednog je započela u aprilu.

U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja radi se projekat “Uređenje divljih deponija u prigradskim naseljima opštine Kladovo“ tokom čijeg četvoromesečnog trajanja biće angažovano deset osoba iz kategorije teže zapošljivih.

Radove u okviru održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i zaštite životne sredine vredne 2,32 miliona dinara, finansiraju opština Kladovo, Nacionalna služba za zapošljavanje i JP „Komunalac“.

Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila je ovom kladovskom “Komunalcu” pola miliona dinara za realizaciju projekta javnog rada “Čišćenje tvrđave Fetislam i divljih deponija na potezu ka Novom groblju u Kladovu“ .

Ovaj javni rad započeće 1. maja i tokom četiri meseca trajanja radno će biti angažovano pet nezaposlenih lica sa evidencije NSZ u Kladovu.

Radi se o osobama koje su u stanju socijalne potrebe, kao i nekvalifikovane i niskokvalifikovane osobe iz kategorije dugoročno nezaposlenih.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari