Na konkursu za domaće proizvođače "Ukusi o kojima će se pričati" izabrano deset novih lokalnih proizvoda 1Foto: Promo

Merkatorov konkurs „Ukusi o kojima će se pričati“ na kojem se prijavilo više od 60 malih proizvođača sa 96 novih proizvoda, uspešno je završen proglašenjem pobednika i predstavljanjem deset novih ukusa i pet proizvođača.

Na policama Idea, Roda i Merkator prodavnica od sada će se naći sirevi mlekare Rzavske doline, kačkavalj pirotske Mlekarske škole, Čuruški sir i sir Ambasador Vojvodine koje proizvodi mlekara Farmer, domaći kolači različitih ukusa koje ručno proizvodi Home Made, kao i Đerdapski med iz Pčelarskog društva Golubac, saopštio je Merkator-S. Proizvodi će se naći u okviru brenda „Ukusi moga kraja“.

„Veoma smo zadovoljni rezultatom konkursa. Naš najveći ponos je to što će se u asortimanu Ukusa moga kraja naći i dva proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom“, izjavila je Ljiljana Zeković, direktorka Sektora za razvoj trgovačke robne marke u ovom maloprodajnom lancu.

„Naš proizvod, pirotski kačkavalj je sa geografskom zaštitom porekla. To što proizvod ima markicu Ministarstva mnogo govori o kvalitetu, koji je na ovaj način zagarantovan“, rekao je Aca Mančić, profesor Mlekarske škole sa domom učenika “Dr Obren Pejić” iz Pirota, čiji će se kačkavalj uskoro naći u prodajnim objektima Merkatora.

Drugi proizvod sa zaštitom geografskog porekla je Đerdapski med.

Brend Ukusi moga kraja pokrenut je 2015. godine, sa šest domaćih proizvođača i 24 proizvoda. Osam godina kasnije, pod ovom markom robu domaćeg porekla prodaje 30 lokalnih proizvođača sa preko 200 proizvoda u asortimanu. Tokom prošle godine, kako su saopštili u Merkatoru, prodato je više od 23 miliona proizvoda ovog brenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari