Na šta će mladi potrošiti 100 evra pomoći od države? (VIDEO) 1Foto: Pixabay/geralt

Prijave za 100 evra pomoći od države za mlade uzrasta 16 do 29 godina počele su 15. januara u ponoć i trajaće do 30. januara, a isplata će se izvršiti u februaru.

Za dobijanje pomoći za manje od dva dana prijavilo se oko 750.000 madih odnosno tri četvrtine onih koji imaju pravo na ovu državnu pomoć.

Dan nakon početka prijave, reporteri Danasa razgovarali su sa mladima na šta planiraju da potroše ovaj novac.

Dok neki planiraju kupovinu igrica, uplatu bitkoina, nabavku proteina, drugi pak taj iznos žele da ulože u edukaciju ili prvo što im padne pod ruku.

„Ulaganje u kriptovalute i proteini za teretanu“, rekao nam je jedan mladić koji nije bio jedini koji je odgovorio da će uložiti u kriptovlaute.

„Odlično pitanje, verovatno na neke igrice za VR“, istakao je dečko kojeg smo sreli na ulicama Beograda, dok je jedna devojka rekla da će „verovatno kupiti knjige za edukaciju.“

Veliki deo mladih, ipak, još nije siguran kuda će ovaj novac usmeriti, ali razumeju ekonomsku situaciju u društvu i  potrebu za većom pažnjom na humanitarnim akcijama.

„Postoje dve stvari: na fakultetu imamo „Udruženje filozofa“ i razmišljao sam da novac možda treba donirati u akcije ovog udruženja ili bih uložio humanitarno pošto meni taj novac nije potreban, potreban je nekim ljudima naročito u ovo vreme u kome živimo“, rekao nam je jedan mladić koga smo zatekli na subotnjem protestu u Beogradu.

Prijave na linku https://idp.trezor.gov.rs/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari