Nakon medijskog prepucavanja, poreska i budžetska inspekcija u Crvenoj zvezdi i Partizanu 1Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da su Poreska i Budžetska inspekcija započele kontrolu njegovog poslovanja, a prema navodima medija, poreski i budžetski inspektori stigli su ujedno i u KK Partizan.

Poreska kontrola poslovanja KK Crvena zvezda Meridianbet biće za period 1. januara 2022. do 31. decembra 2023.godine, dok će budžetska inspekcija kontrolisati period od 1. juna 2022. do danas, navedeno je na sajtu tog kluba.

KK Crvena zvezda podsetio je da je Budžetska inspekcija, koja kontroliše trošenje sredstava dobijenih od države, već obavila detaljnu kontrolu tog kluba za period od 1. januara 2012. do 31. maja 2022. godine, a nije imala primedbi, niti utvrdila prekršaje.

Povodom nove inspekcije, KK Crvena zvezda pozdravio je napore nadležnih državnih organa da „u dinar utvrde poslovanje svih košarkaških klubova“ u Srbiji, kao i klubova u drugim sportovima.

„I upravo zbog toga inspekcije su dobro došle u naš klub!“, poručio je KK Crvena zvezda.

I u KK Partizan, kao i u slučaju Zvezde, obe inspekcije su već tokom 2022. godine proveravale poslovanje i nisu pronašle nepravilnosti.

Kontrola poslovanja dva kluba usledila je dva dana nakon burne reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića na izjavu trenera crno-belih Željka Obradovića, koji je posle poraza od Zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća naveo da Partizan „nije državni projekat“.

Reagujući na prozivke navijača Crvene zvezde da je Partizan državni projekat, Obradović je rekao da „veća laž nije izgovorena“ i da „mora biti da je sve obrnuto“.

Vučić je, gostujući na TV Prva, izjavio potom da je to „odvratan napad na državu koji se događa svaki dan, ne samo od ovog čoveka nego iz iz drugih klubova, pa i Zvezde“.

„Bogom je dano da ste protiv države. Kad se postigne uspeh, kažu „uprkos državi“. A ništa ne bi bilo da im nema države. Možda jedan, ali pre će biti nijedan klub u Evropi nema podršku države kao Partizan i Crvena zvezdi“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari