Nakon stečaja prodaja „Azotare“

Ostavite komentar


  1. HIP Azotara je već bila prodata 2006. konzorcijumu koji su činile litvanske firme „Arvi“ i „Saniteks“ Pauliusa Martinensa i beogradski „Univerzal holding“ Dušana Stupara za 13,1 milion evra. Iako su vlasnici najavljivali da će Azotara postati lider u proizvodnji veštačkih đubriva, oni su 2007. razmontirali pogon „Karbamid 2”, najvredniji deo fabrike i prodali ga ruskoj kompaniji za 32,5 miliona evra. Niko nije odgovarao jer je Litvanac u bekstvu već 11 godina. Azotaru su stalno pljačkali kako devedesetih, tako i nakon ove najružnije decenije. Privedeno je preko stotinu ljudi, a da li su kažnjeni, ko zna.

    1. Pomenuti debeovac Stupar je na sličan način izgleda upropastio i Univerzal-holding i ko zna šta. Za „kaznu“ je postao glavni u konzorcijumu koji je kuio najveći broj vojvođanskih lokalnih novina – i danas bogato plaćen preko čuvenih lokalnih budžeta za medije, a za nagradu je kupio i preuredio elitni dvorac Kaštel u Ečki kod Zrenjaniina. A svi mi smo veverice i irvasi – za Stupara zakoni ne važe#!%&

    2. Pomenuti debeovac Stupar je na sličan način izgleda upropastio i Univerzal-holding i ko zna šta. Za „kaznu“ je postao glavni u konzorcijumu koji je kuio najveći broj vojvođanskih lokalnih novina – i danas bogato plaćen preko čuvenih lokalnih budžeta za medije, a za nagradu je kupio i preuredio elitni dvorac Kaštel u Ečki kod Zrenjaniina. A svi mi smo veverice i irvasi – za Stupara zakoni ne važe#!%&!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.