"Nas nisu ni pozvali na razgovor, a mi smo pravi poljoprivrednici, nismo lažni": Paori iz Zrenjanina 1foto Miroslava Pudar

To što se u nekim medijima pojavljuje informacija da je danas bilo pregovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je nešto ponuđeno stočarima ne radi se tako, kaže Slavko Vukov, osnivač Saveza udruženja Banata.

„Od početka protesta nismo dobili zvaničan poziv od Vlade za pregovore. To što se izokola poručuje da su vrata otvorena, ništa ne znači. Kao što smo dobili zvaničan poziv da dođemo u Vladu u određeno vreme pre dve nedelje, na osnovu naših pismenih zahteva, tako i sada treba da postupe. A to sa kime su danas pregovarali ne mogu da komentarišem, to nije moj posao, na Vladi je da vidi s kim će da razgovara od udruženja. Ako im do sada nije jasno s kim treba da pregovaraju, ako im nije jasno da je sedam udruženja potpisalo zvanicne zahteve, ako im zaista nije jasno ko smo i koga predstavljamo, onda imaju ozbiljan problem.To što se medijski plasira da je došlo do dogovora, to je očigledna podvala. Mi smo ti koji imaju zahteve, te zahteve smo zvanično i napismeno predali Vladi i još uvek nismo dobili pismeni odgovor.

Dejan Rakić, banatski poljoprivrednik koji se nalazi na jednoj od blokada puteva, kaže da udruženja koja su bila na pregovorima u Vladi Srbije nisu htela sa njima da potpišu sporazum.

„Mislim da je to danas nečija režija, da bi se vlast predstavila kako spasava poljoprivredu. Naših sedam udruženja nisu pozvali na razgovor iako smo pravi poljoprivrednici a ne neki lažni, niti profesionalni demonstranti“, ističe Rakić.

Aleksandar Vučić jutros se sastao sa predstavnicima dva udruženja i najavio je da će subvencije po grlu stoke biti povećane sa 30 na 40 hiljada, što je jedan od zahteva stočara koji su jutros održali prvu rundu pregovora sa njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari