Nastavlja se protest radnika Zastave oružja 1Foto: FoNet Zoran Mrdja

Nakon propalih pregovora sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, Štrajkački odbor u Zastavi oružju odlučio je da se nastavi totalna obustava rada u toj fabrici, koja će gotovo izvesno trajati i tokom naredne sedmice.

– Radnici su masovno podržali odluku o nastavku štrajka, tako da su mašine i dalje ugašene. U štrajku je oko 1.500 radnika, a proizvodnja se organizuje samo tamo gde je neophodan minimum procesa rada. Radnicima u štrajku pridružile su se i kolege koje su do četvrta i dalje radile, tako da je procenat zaposlenih koji štrajkuju znatno uvećan – navodi se u jučerašnjem saopštenju oružarskog Sindikata.

Poslovodstvo Zastave oružja juče je saopštilo da je obavestilo Sindikat i zaposlene da su kupci zabrinuti za stanje u fabrici te da traže garancije da će ugovori o isporuci naoružanja biti ispoštovani.

– Ako ne dobiju te garancije, ugovori će biti raskinuti. Nadzorni i Izvršni odbor iznova upozoravaju Sindikat da će nastavkom štrajka preuzeti odgovornost za dalju sudbinu fabrike. Ponovo im je naglašeno da fabrika ima ugovorenu proizvodnju do polovine 2019, ali da ugovori moraju da se ispunjavaju, jer u suprotnom preti sunovrat – ističe se u saopštenju menadžmenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari