Nedimović: Cenu maline određuje tržište

Ministar poljoprivrede poručio malinarima

Ostavite komentar


  1. Gospodine Nedimovicu,da Vas upoznam,cenu maline odredjuju,posrednici,izvoznici,mesetari…..Vi tako govorite kao da ste i Vi jedan od izvoznika.Obavestite javnost ko su izvoznici i kolika je stimulacija za izvoz.

  2. Neka malinari svoje njive pretvore u njive na vodi, pa lepo budu konkurencija prestonici na vodi. Smešno je kukati ministrima kada su oni nameštenici krupnog kapitala. Njihov zadatak je da sprovode politiku onih kojima je seljak meta za odstrel.

  3. Ne zna se koji je vise plavo-beli od ove trojice na celu. Inace po prodavnicama u evropi malina je oko 20e po kilogramu. Toliko o diktatu cena…

  4. Ministar Nedimović prosto laže, kao što je radio mnogo puta i dok nije bio ministar, dok je bio sa DSom i sa još nekim drugim strankama, a što mu je opet, bilo neophodno da o(p)stane na vlasti. Njemu je bitna samo VLAST. Njegova, ili njegovih, svejedno. Jer dok je njegovih – biće i njega. A kad nema njegovih, on će on od nekih tuđih napraviti nove SVOJE. I takaav čovek danas treba da vodi srpsku poljoprivredu, šumarstvo itd? Stručnih sposobnosti nema, pa treba da se eto uzdamo u moralne, ili privredne? Nema ih ni trunke.
    Tom čoveku se prosto ne može i ne sme verovati, ako vam je stalo do sopstvenog razuma i samo poštovanja.
    Znate kako ono kažu – kad te isti čovek prevari dva puta – sam si krivac.
    Dakle, ministar laže, svesno, jer on dobro zna da danas u Srbiji NIŠTA ne određuje tržište. U Srbiji sve uslove na tržištu određuje vlast i krug korisnika te vlasti. Ono što njima treba, to postaje tržište, i onda se pojavljuju ovakvi ministri da brane to stanje.
    Da, ministar govori kao da je on jedan od izvoznika – što na prilično direktan način i jeste. Svi pripadnici vlasti imaju direktnu i opipljivu korist od preprodavaca – ako nisu i sami investirali u te poslove, onda dobijaju pare od onih koji jesu i kojima država omogućava praktično monopolističko ponašanje ili ih debelo subvencioniše svojim uredbama.

  5. Ko prezivi moze vikati LAZ koliko hoce.
    Protesti su izvukli sledece: Postoje najave(????) da bi se akontna cena
    mogla (????) povecati u narednim(????)
    nedeljama!!!!
    Pa sta vise hocete bagro jedna !!!

  6. Vest o trzisnim cenama Informer ce objaviti na naslonoj stranici kao pravo nezavisno glasilo!

  7. Pa stvarno vi iz sns na sve imate odgovore a nedimovicu zasto nije donet novi zakon pio poljoprivrede koji si obecao pa kao i tvoj predsednik stranke pa slago zasto??nije li te sramota zbog toga?nije li te sramota sto lazete ovaj jadan narod??

  8. Cene odredjuju kriminalci , koje podrzava država, a koji u malinama vide samo jos jedan način da se preko grbace naroda obogate. To je grupa veoma opasnih ljudi, tako da, dok su ovi hostapleri na vlasti, bice jos gore. Veliku odgovornost imaju i gradjani, koji sva ta poniženja trpe i dozvoljavaju bagri da nas pljackagde god stigne.

  9. Popecitelh je u pravu i zto treba da se zalaze da Srbija udje u svetsku asocijaciju za trgovinu,da ugasi nametnute komore i da stvori uslove za berzanje poslove. Za to vreme,seljaci treba da se dosete da stvaraju preradne kapacitete i da zauzmu mesto akcionara,a nikako "registrovanog polj. gazdinstva. Kapitalizam je najpravedniji poredak u ljudskoj civilizaciji. Samo treba negovati pamet.

  10. Cene određuje tržište, u redu.
    Ali ko određuje subvencije?
    Koja država ima najmanje subvencije u poljoprivredi u okruženju?
    Lako je reći cena je ista kao u Mađarskoj, ali tamo poljoprivrednik dobije 300 evra po hektaru, a mi 2000 dinara. Pa vi onda parirajte u proizvodnji.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.