Nedovoljno šećera u novopazarskim trgovinama, cena i viša od 110 dinara 1foto Stefana Savić

U supermarketima velikih trgovinskih lanaca u Novom Pazaru šećera ima, ali su rafovi poluprazni, a kupci, zbog velike potražnje, mogu pazariti pet kilograma po jednoj kupovini, preneo je danas novopazarski radio Sto plus.

U većini manjih lokalnih prodavnica, kako su javili reporteri tog radija, šećera nema na policama, a prema rečima prodavaca, šećer se u prethodne dve nedelje „manično kupovao“ i ocenili da je to glavni razlog za njegovu nestašicu.

„Pojedini marketi su dobro snabdeveni šećerom koji se prodaje po ceni većoj od 110 dinara, što je suprotno Uredbi Vlade Srbije kojom je, 26. maja, cena tog proizvoda ograničena na 89,99 dinara po kilogramu“, prenosi taj radio.

Kazne za kršenje uredbe kreću se od 100.000 do dva miliona dinara za firme. Uz to, uz novčanu kaznu firme koje krše uredbu rizikuju i zabranu obavljanja delatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine.

Kazne za preduzetnike su od 10.000 do 500.000 dinara, uz moguću istovetnu meru zabrane obavljanja delatnosti.

Za razliku od šećera, snabdevenost prodavnica i supermarketa drugim osnovnim životnim namirnicama, poput brašna i jestivog ulja, je dobra, mada pojedini trgovci ograničavaju količine koje se mogu kupiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari