Negotin: Počeo 15. Sajam meda i vina 1Foto: TOON

Preko stotinu izlagača iz čitave Srbije svojim se proizvodima, pre svega vinom i medom, predstavlja na 15. Sajmu meda i vina koji je večeras zvanično otvoren u Negotinu. Tradicionalnu manifestaciju uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Opštine Negotin, u saradnji sa Udruženjem vinara Negotinske Кrajine i Udruženja pčelara „Hajduk Veljko“ organizuje Turistička organizacija opštine Negotin.

Gradski trg u Negotinu u znaku je meda i vina, budući da je u sredu i četvrtak mesto okupljanja vinara i proizvođača meda, ali u suvenira i narodnih rukotvorina ne samo iz Negotinske krajine, već i čitave Srbije.

Sve njih je, a ima oko stotinu izlagača, okupila tradicionalna manifestacija – Sajam meda i vina koji deceniju i po uspešno organizuje Turistička organizacija opštine Negotin. Ovogodišnji, inače 15. Sajam organizuje se ud podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i lokalne samouprave.

-Deo razvoja Negotinske krajine vidimo u vinarstvu i pčelarstvu i iz tog razloga lokalna samouprava čini važne korake u cilju unapređenja uslova za njihov razvoj. Jedan od najvažnijih poslova je komasacija u timočkom delu opštine koja će, pored toga što će našim vinogradarima i vinarima predstavljati dodatni vetar u leđa, dovesti, i u taj posao uključiti nadam se i neke nove ljude. Želimo da Negotinska krajina, prepoznatljiva po idealnim uslovima za proizvodnju meda i vina, bude još snažnija i vidljivija na vinskoj mapi naše zemlje i regiona – rekao je pored ostalog, otvarajući 15. Sajam meda i vina predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković.

U okviru ovogodišnje manifestacije u četvrtak pre podne će biti održano i predavanje „Ekonomičnost pčelarenja“ o čemu će govoriti profesionalni pčelar Ranko Vučković, kao i predavanje „Principi održavanja i čuvanja vina“ profesora doktora Marka Malićanina, docenta Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu i predsednika Upravnog odbora Saveza vinara i vinogradara Srbije.

Sajam meda i vina ima i bogat zabavni program i u večerašnjem svečanom otvaranju uz moderator viteza vina Mišu Ćirića učestvovali su učenici i Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ Goran Stanković i Bojan Čukić bend.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari