Neto dobit NIS-a u prvom kvartalu 158 miliona dinara 1Foto: Kompanija NIS

Neto dobit Naftne industrija Srbije (NIS) u prvom kvartalu ove godine iznosila je 158 miliona dinara, a investicije su bile 8,3 milijarde dinara i za šest odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je danas ta kompanija.

„Na ostvarene finansijske rezultate NIS grupe u prvom kvartalu uticale su niže prosečne cene nafte u odnosu na prvo tromesečje 2018. godine, kapitalni remont u Rafineriji nafte Pančevo i veća amortizacija“, ističe se u saopštenju i dodaje su da su obaveze NIS grupe po osnovu javnih prihoda iznosile 40 milijardi dinara.

Kako je navedeno, najviše ulaganja bilo je oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, dok je od pojedinačnih projekata prioritet bio nastavak investicija u Duboku preradu u Rafineriji nafte Pančevo, čime će rafinerija postati jedna od najmodernijih u Istočnoj Evropi.

„Pored toga, učinjeni su konkretni koraci u realizaciji još dva kapitalna projekta. U martu je započeta izgradnja termoelektrane-toplane (TE-TO) Pančevo, na lokaciji Rafinerije nafte, koju NIS realizuje u partnerstvu sa Gasprom energoholdingom. U saradnji sa MET grupom nastavljeno je angažovanje na projektu vetroparka Plandište“, piše u saopštenju NIS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari