Nezavisnost: U dogovoru sa Vladom koji se tiče Fijata ništa nije prekršeno, jer nikakvog dogovora nije ni bilo 1Protest radnika Fijata Foto: Z.S.M. (Arhiva)

Predsednik Granskog sindikata metalaca “Nezavisnost” Zoran Stanić u Fijat automobilima Srbija (FAS) izjavio je danas da u dogovoru sa Vladom ništa nije prekršeno, jer nikakvog dogovora do sada nije ni bilo, a da su dosadašnji pregovori velika zajednička prevara Vlade i Fijata, objavio je portal tog sindikata.

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da su organizatori današnjeg protesta radnika Fijata prekršili dogovor sa Vladom i vlasnikom fabrike automobila i da pregovori oko Fijata „nisu propali“.

Stanić, koji je i član sindikalno-radničkog tima za pregovore sa Vladom, i učesnik u današnjim protestima u Kragujevcu, postavio je pitanje: “A koji smo to dogovor prekršili kada dogovora nema?“

 

Meni se čini da je sve ovo velika prevara Vlade i Fijata. Pregovarali smo duže od mesec dana i nikada nisu stavili na sto nijedan papir, da imamo pisani trag da smo bilo šta dogovorili. Sve što smo pričali – pričali smo u vetar. Bez obzira o međusobnim razlikama u pregovorima, ništa nije stavljeno na papir, a kamo li potpisano, iako smo mi na tome insistirali, objasnio je Stanić.

On je ddoao da je njegov kolega Zoran Ristić prošlog petka tražio i dobio garancije da će u ponedeljak na memorandumu „Stelantisa“ dobiti odgovore na 13 konkretnih pitanja u vezi uslova za odlazak u Slovačku i drugim stvarima, ali da odgovora nema.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari