Radnici Fijata za ponedeljak najavili blokadu ulaza u Kragujevac 1Foto: V. G.

Radnici Fijata počeli su sa protestom ispred Skupštine u Kragujevcu i najavljuju da će ga u ponedeljak ponoviti.

Stotine radnike Fijata okupilo se danas u 12 časova ispred gradske uprave i trenutno potpisuju papire, a svi oni, kako je rečeno Danasu, koji daju potpis biće predmet razgovora sa Vladom.

Oni koji su odlučili da žele da idu u Slovačku da rade, u neku od Stelantisovih fabrika, dok se ne otvori pogon za proizvodnju električnih automobila u Kragujevcu, neće biti predmet razgovora u Vladi.

Novi protest radnici Fijata zakazuju za ponedeljak, kada će na sat vremena blokirati ulaz u Kragujevac, a u sredu će, kako je rečeno, ići za Beograd.

Radna grupa danima pregovara sa Vladom o statusu radnika Fijata u kragujevačkoj fabrici automobila zbog prelaska na proizvodnju električnog automobila jer će deo radnika biti višak, a deo treba da ide na rad u inostranstvo u Stelantisovim fabrikama u inostranstvu.

Kako je predsednik Samostalnog sindikata Fijata Saša Đorđević. potvrdio Danasu okupljenim radnicima obratili su sindikalni predstavnici i svi oni koji su poslednjih nekoliko dana pregovarali sa Vladom Srbije i saopštili im o čemu su razgovarali i šta im je rečeno u Nemanjinoj.

Đorđević je juče rekao da “pregovori nisu propali, ali da jedino što je problematično je to što je poslodavac opet produžio rok za izjašnjavanje radnika koji žele da odu na rad u inostranstvo na 20. jun”.

“Svesni smo da Vlada ne može da izađe sa ponudom dok se radnici ne izjasne o tome. Rekli su nam da će to dan nakon što se završi izjašnjavanje radnika, tako da mi očekujemo da to bude u ponedeljak ili utorak”, rekao je Saša Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari