Niš: Za nerazvijene opštine i smanjenje siromaštva državna pomoć od 245 miliona dinara 1

Predstavnici 38 najnerazvijenih opština potpisali su danas u Nišu ugovore o dodeli sredstava za unapređenje njihovih kapaciteta i smanjenje siromaštva u ukupnom iznosu od 245 miliona dinara.

Ugovori su potpisani u okviru Vladinog Programa podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština Srbije.

U četvrtu grupu izrazito nedovoljno razvijenih jedinica lokalne samouprave sa primanjima ispod 60 odsto od republičkog proseka spada njih 44.

“Za ovu godinu izdvojeno je 245 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture, adaptaciju i obnovu objekata u obrazovanju, zdravstvu, vodoprivredi, socijalnoj zaštiti, turizmu, kulturi, sportu i mnogim drugim oblastima. Takođe su značajna sredstva izdvojena i namenski namenjena za nabavku nove i obnovu dotrajale opreme za sisteme i objekte kojim raspolažu lokalne samouprave, a koje su od posebnog značaja za normalan život stanovništva siromašnih krajeva”, rekao je ministar zadužen za razvoj najsiromašnijih opština Novica Tončev.

On je kazao da su ove godine značajna sredstva usmerena za direktnu podršku najosetljivijim i marginalnim grupama stanovnika- za isplatu jednokratne pomoći, unapređenje rada narodnih kuhinja, pomoć u kući starim i bolesnim osobama, dnevni boravak, lične pratioce dece i personalnu asistenciju u najsiromašnijim krajevima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari