Tončev: Dodeljeno 220 miliona dinara za nedovoljno razvijene opštine 1Foto: Sajt Vlade Srbije

Ministar za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije Novica Tončev potpisao je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za Program podrške unapređenja razvoja izrazito nerazvijenih opština u ukupnom iznosu od 220 miliona dinara.

Sredstva za realizaciju projekata, kako je saopšteno, dobilo je 35 nedovoljno razvijenih opština i to za oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i aktivnosti preduzimanja mera u cilju smanjenja siromaštva.

Sredstva su namenjena za rekonstrukciju objekata, ulica, puteva i trotoara i parking prostora, nabavku vozila i opreme za potrebe održavanja komunalne infrastrukture, izgradnju mosta, rekonstrukciju letnje pozornice, rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i mere pomoći stanovništvu i osetljivim kategorijama.

Tončev je rekao da Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština četvrtu godinu zaredom organizuje dodelu sredstava za jedinice lokalne samouprave iz četvrte kategorije kako bi se kontinuirano radilo na unapređenju razvoja tih područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari