NOPS: Grejanje po utrošku nema efikasan sistem kontrole 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Nacionalna organizacija potrošača Srbije upozorila je građane i stambene zajednice da grejanje po utrošku nema efikasan sistem kontrole, ali da ga JKP Beogradske elektrane i dalje preporučuju.

„Na osnovu primedbi potrošača koji imaju ugrađene kalorimetre za merenje potrošnje, upozoravamo potrošače na rizik korišćenja ovakve vrste usluge koju je preporučilo JKP Beogradske elektrane jer se reklamacija o ispravnosti mernih uređaja izjavljuje isključivo privatnoj firmi sa kojom je zaključen ugovor o njihovom instaliranju“, navodi se u saopštenju NOPS-a.

Dodaje se da je firma sa kojom je zaključen ugovor o postavljanju mernih uređaja prva i poslednja instanca koja odlučuje o reklamaciji jer ne postoji niko drugi u sistemu ko je nadležan za proveru ispravnosti mernih uređaja ili njihovu periodičnu kontrolu.

Kada se reklamacija potrošača odbije, oni, kako se navodi, nemaju način da dokažu da su njihove sumnje u neispravnost uređaja osnovane, a niko u sistemu, pa ni Beogradske elektrane, nema mogućnost provere spornih mernih uređaja ili raspodele potrošnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari