Nova: Firma sina Zvezdana Terzića dobila posao na Moravskom koridoru 1Foto: STARSPORT

Firma „Goter construction“, čiji je suvlasnik Kostadin Terzić, sin direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića, dobila je posao na izgradnji Moravskog koridora. Reč je o jednom od najskupljih državnih projekata, za čiju realizaciju je angažovan konzorcijum Behtel – Enka. Slobodan Govedarica, Terzićev partner u firmi „Goter construction“, kaže za Novu da posao na Moravskom koridoru nisu dobili od države, već da su uz pomoć privatnih kontakata izabrani kao podizvođač – podizvođača.

Pre samo nekoliko meseci Kostadin Terzić našao se u centru pažnje javnosti, a nakon hapšenja zbog sumnje da je pretukao fudbalskog menadžera Uroša Jankovića. Ubrzo su postali poznati neki novi detalji iz njegove biografije. Portal KRIK objavio je da je u njegovom vlasništvu firma koja se bavi građevinarstvom. Prema podacima Agencije za privredne registre, Terzić ima udeo od 50 odsto u firmi „Goter construction“, dok preostali deo pripada Slobodanu Govedarici.

Sudeći po nedavnoj objavi na zvaničnom Instagram nalogu, kamioni i bageri firme čiji su vlasnici Terzić i Govedarica već se nalaze na gradilištima Moravskog kroidora, piše Nova.rs.

„Velika je čast učestvovati u projektu koji se nalazi u regionu Zapadne Morave, dugačak je približno 112 km i povezuje Preljinu kod Čačka i Pojate na autoputu A1 (autoput sever-jug u centralnoj Srbiji) preko Kruševca“, navodi se na na nalogu firme „Goter construction“.

Otkud u ovom poslu, na projektu Moravskog koridora, Nova je prvo pitala Kostadina Terzića, ali je razgovor trajao vrlo kratko: „Na sastanku sam nekom. Možemo li da se čujemo kasnije? Za sat vremena“.

Sat vremena kasnije, međutim, Terzić se nije javljao na telefon, piše Nova.rs.

Transport materijala i privatni kontakti

Do nešto više informacija Nova je došla preko njegovog partnera Slobodana Govederice. On je rekao da posao na Moravskom koridoru nisu dobili ni preko države niti preko konzorcijuma Behtel – Enka, već su preko privatnih kontakata angažovani kao podizvođač podizvođača.

Govedarica nije hteo da otkrije koja je to firma podizvođač, preko koje su dobili posao, navodeći da nije iz Beograda.

On je takođe rekao da je reč o auto-putu od 112 kilometara, ali da oni nisu angažovani na celoj deonici niti se bave asfaltiranjem, već da su zaduženi za transport materijala.

Inače, Kostadin Terzić je bio zaposlen u Fudbalskom savezu Srbije, a kako je pisao KRIK, krajem 2020. polovinu vlasništva u firmi „Goter constraction“ dobija na poklon od Slobodana Govedarice, bliskog prijatelja i saradnika Zvezdana Terzića, koji je i direktor FK Grafičar.

Od ulaska Kostadina Terzića u partnerstvo sa Govedaricom, firma je dobila poslove na nekim od važnih državnih projekata. Tako je, kako je objavio KRIK, zahvaljujući „Milenijum timu“, tokom 2021. bila angažovana u Beogradu na vodi. Posao se odnosio na iskop zemlje i odnošenje materijala. Takođe, „Milenijum tim“ je prošle godine omogućio Terzićevoj kompaniji ulaz u još jedan značajan projekat – izgradnju gasovoda Aleksandrovac – Kopaonik – Novi Pazar – Tutin.

„Goter construction“ radio je i stambeno-poslovni kompleks „East side“ na Zvezdari, koji je gradila kompanija u vlasništvu brata Stojana Vujka, vlasnika „Milenijum tima“.

Inače, Kostadin i njegov brat Nikša, koji je zaposlen u Bezbednosno informativnoj agenciji, uhapšeni su u oktobru prošle godine zbog sumnje da su pretukli fudbalskog menadžera Uroša Jankovića. Janković je u napadu zadobio teške telesne povrede, a braća Terzić završila su iza rešetaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari