Nova poslovnica najavila Sabor frulaša 1

U tridesetoj sedmici ove godine, Pošta Srbije otvorila je tridesetu poslovnicu u okviru društveno-odgovorne akcije „52 pošte za 52 nedelje”, i to u Prislonici kod Čačka, kao saborski dar najboljim frulašima i ljubiteljima frule.

Za oko 1.500 meštana Prislonice, koji više neće morati po poštanske usluge u Preljinu, kao i više od 60 firmi iz tog kraja, poštu obogaćenu internet kutkom u rad je pustio Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije”, istakavši da je cilj ove akcije da ohrabri sela i budi život u njima.

– Pošta čini ono što je i najavila, ali je podjednako bitna i spremnost lokalnih samouprava i mesnih zajednica naših sela koje uzimaju puno učešće u ovoj akciji. Upravo ta sinergija nas tera napred. Radimo ono što je u Srbiji neviđeno, da za 30 nedelja, uzastopce, bez odlaganja, bez godišnjih odmora, realizujemo ovu akciju na dobrobit svih građana. Meštani Prislonice su dobili poslovnicu, sutra otvaraju sabor frulaša. I Evropa nam se otvara, i tamo postoji frula, ona čarobna, Mocartova, ali mi ovde imamo našu, čačansku, srpsku frulu. Truba Pošte Srbije sa srpskom frulom je glas koji se daleko čuje – rekao je Krkobabić.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, zahvalio je Pošti Srbije što je zajedno sa lokalnom zajednicom angažovana na podizanju kvaliteta života i u manjim sredinama. On je ukazao da Grad Čačak radi i gradi, stvarajući uslove za kvalitetniji život na svakom delu svoje teritorije.
– Na teritoriji grada je 17 poštanskih filijala, a verujem da ćemo uskoro imati i poštu na pijaci za lakši plasman onog što se proizvodi na selu – ocenio je gradonačelnik.

Da Pošta daje potporu i nadu da mladi ostaju na selu, ukazao je i Pero Pejović, predsednik MZ, koji je i potpisao molbu za otvaranje pošte u Prislonici. Inače, nova poslovnica otvorena je nakon što su iz mesne zajednice ustupili prostor, a zaposleni Pošte Srbije priveli su ga nameni, opremili i informatički povezali u jedinstvenu poštansko-tehnološku aplikaciju Post-tis, što znači da će i u prisloničkoj poslovnici usluge biti u rangu svih ostalih pošta u zemlji.

Kako je rečeno prilikom otvaranja, ovo selo u čačanskom kraju infrastrukturno je dobro uređeno, a pošta će upotpuniti njegove sadržaje za kvalitetniji život i doprineti razvoju seoskog turizma. I preduzetnici ovog dela moravičkog okruga mogu koristiti prednosti u plasmanu robe i poslovnom povezivanju. Tako su i prvi korisnici usluga pošte u Prislonici bila privatna preduzeća „Šesta brzina” i „Kum”, potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije „Post-ekspres za 99 dinara”, to jest upola cene. Zbog velikog interesovanja poslovnih korisnika, Pošta Srbije je ove povoljnosti produžila do kraja septembra, kao i za uslugu Biznis paket.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari