Novi podaci: Građani zbog inflacije počeli da jedu manje

U Srbiji od početka godine došlo do pada prodaje robe u maloprodaji u iznosu od 6,1 odsto

Ostavite komentar


  1. Loše da lošije ne može biti… Ili još ništa nismo videli..

  2. čak i u Nemačkoj… Ali, to je dobro za zdravlje.

  3. Nije da narod jede manje, nego to vođa vodi računa o našoj liniji.

  4. E jes vala gladan jadan narod. Živim u Brusu jutros nemam gde da se parkiram. Niko ništa ne kupuje. Jadni mi. Najskuplje gorivo u svetu. Umrećemo gladni. Ali čim promenimo vlast,srušimo Beograd na vodi,porušimosve stadione,ružne nekvalitetne puteve, sve fabrike robovlasnike isteramo iz države. Uvedeno demokratiju niko ništa ne radi,niko nikoga ne vredja,danas obavezna lektira. N1,nova s jedine televizije. Narodni komesari ko šta kaže protiv nove vlasti odmah zatvor. Svi članovi SNS na robiju. Svima na glasanju pregled zuba,nema zube nema da glasa,sluša Cecu nema da glasa,ima box paket Telekoma nema da glasa. SBB jedini operater za televiziju,internet sve što ima veze sa informisanjem. Prvoborci Kojo i Bijela za predsednika države. Pa da obojica. Marinka presednik vlade DJilasa gradonačelnik svih gradova sem Brusa nama da se vrati Jutka. Pozdrav.

  5. Apsolutno tačno, cene su previsoke, sve se teže živi. Ekonomski tigar posustaje, zlatno doba je prešlo u sivo.

  6. Supet, bićemo zdraviji ako hranu budemo jeli malo kao lekove. Jedino da ne preteramo baš i prođemo kao onaj konj kog je Ciganin učio da ne jede i konj crkaoposle sedam dana odnosno nakon samo što je naučio da ne jede.

  7. Počeli su da jedu manje jer između cigara i hrane uvek je važno da imaju za cigare.

  8. Pad prometa je realno mnogo veći jer su prehrambeni proizvodi nominalno poskupeli 20% , a pad prometa u novcu je 6%. Treba videti koliki je pad realno u količinama kg, litar komad

  9. Ne samo da jedem manje, već često ne jedem uopšte. Radim, imam troje dece, ali ako izuzmemo Miloševićevu inflaciju nikad nije bilo teže. To je moj slučaj. Eto

  10. Jedin način na koji se trgovci mogu urazumiti jeste masovni bojkot kupovine u velikim trgovinskim lancima. Nedelju dana masovnog bojkota bi ih prizvalo razumu.

  11. Obrok manje već mesecima. Briga privatnika za radnike, plata ista a sve poskupelo 50% za 6-7 meseci

  12. Ranije mi je za vikend kada mi doleze deca trebalo 5000 rsd sad ni 10000 nije dosta!

  13. ja imam dovoljno para, ali otkad su digli svinjski but na 937 dinara, ne pada mi na pamet da to kupujem…poceo sam da jedem mnogo manje mesa, zdravije je, pogotovu za mene koji imam 6 banki i kusur

  14. Dajte malo analitike.
    U čemu je pad 6 procenata? U potrošenom novcu? U količini – litrima, komadima? U vrsti proizvoda, marki ? Trebalo bi neki tabelarni prikaz…

  15. Da li stvarno manje jedemo, ako je tako, moglo bi biti znak da ce biti manje gojaznih i vise zdravih gradjana

  16. Već poodavno jedem jednom dnevno. Doručkujem a onda gledam da prespavam ručak i večeru. Gladan nisam, već sit, svega. naročito šefa lažova, njegovih laži i njegovih „statističara“ kojima se može verovati isto koliko i njemu. Ništa.

  17. Ne pušim, ne kockam, ne pijem, ne idem u ribolov. Čitav mesec žena i ja vredno i pošteno radimo. Ako čovek poštenim radom ne može čak ni da se prehrani, onda se pitam koga ja to hranim svojim radom? Koga ja to teglim na svojoj grbači?

  18. Nije to inflacija niti siromaštvo, to je ta takozvana srpska dijeta koju je naš premudri Vođa patentirao – kad nemaš dovoljno novca da kupiš hranu, pa jedeš manje generalno, jedeš više loših stvari jer nemaš za zdravu hranu i onda se pre vremena razboliš i umreš, što je nekako i cilj ove dijete.

  19. Да погађам – крив је Вучић (а ко’ко имам право пута да погађам?)

  20. To je trend i u zapadnoj Evropi. Pozitivan, rekao BiH kad vidim koliko ima gojaznih.

  21. otvorite svoju firmu i zasučite rukave… Bog da vas vidi.

  22. Gledam ove komentare… Pa zar stvarno mislite da svi kojima fale zubi glasaju za ove idiote? Koji nastavnik može da plati hiljade evra zubaru, fakuktetski obrazovana osoba na privremeno-povremenim ugovorima? Ovde kao da su ljudi 1993 živeli u nekom Diznilendu, može sve ovo da bude mnogo, mnogo gore.

  23. Inflacija u Srbiji za maj 2023 je 15.1%, u Hrvatskoj 7,9%, u Sloveniji 8.4%.

  24. Sedite u kuci
    Nemojte trositi energiju
    Nemojte izlaziti na proteste
    Kada pitam neke ljude kako su
    Odgovor je samo da je zdravlja
    Pa i kada si zdrav treba da zivis i BAR jedes
    Ne nikako nemojte na proteste
    Imaju sluzbe koje ce doci da vas odnesu kada komsije prijave da se iz vasih stanova oseca neki cudan miris
    A brutalno
    ALI TAKO JE

  25. Jednu stvar se niko nije setio. Prosle godine je nastala panika zbog pocetka rata u Ukrajini i mnogo se kupovalo robe i stvarale zalihe.

  26. Prosto.Uđeš u prodavnicu,a trpaš u korpu sve što ti treba, dođeš na kasu da platiš, kad ono nema para.I šta dalje?Ništa tigrovi moji.

  27. jedemo evre…..za to imamo…..penzije i plate u evrima ko je kao mi….

  28. Neovisno od rasta cena, njihove opravdanosti ili ne, gospodin Papovic je frapantno povrsan i pausalan…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.