Novi rok za zrenjaninsku fabriku vode 1Foto: grad zrenjanin

Novi rok za završetak fabrike vode u Zrenjaninu, koju novi vlasnik arapska firma Metito rekonstruiše, je septembar ove godine.

To je saopšteno prilikom današnje posete zrenjaninskog gradonačelnika gradilištu Fabrike vode, gde se prvi čovek Zrenjanina susreo sa Validom Madvarom, potpredsednikom kompanije “Metito” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Branislavom Zecom iz te kompanije.

Zašto radovi kasne nije objašnjeno, iako je svojevremeno najavljivano da će baš ovog proleća biti gotova prva faza radova na Fabrici vode.

Tokom sastanka koji je održan, a na koji nisu pozvani novinari, rečeno je da sada više ne postoji nijedna prepreka za radove na rekonstrukciji postrojenja za prečišćavanje vode za piće u Zrenjaninu i da je ovaj trenutak važan i za realizaciju ugovora koji je potpisan u Vladi Srbije, između Kompanije Metito i Grada Zrenjanina.

„Svi mi koji smo uključeni u realizaciju ovog projekta sa posebnom pažnjom smo pratili dosadašnje poteze investitora. Kompanija Metito je verovala u ono što je najavila i svo ovo vreme su radili i pripremali se za trenutak kada stigne pozitivno rešenje o građevinskoj dozvoli“, izjavio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

Kako je objasnio, elementi koji služe za predtretman sirove vode su konstruisani i izrađeni u Španiji, a gradnja rezervoara za vodu od specijalne plastike je poverena domaćoj kompaniji „Krušik plastika“ iz Osečine.

Naveo je i da Grad Zrenjanin i JKP „Vodovod i kanalizacija“ rade svoj deo ugovornih obaveza – menja se vodovodna mreža u više naselja u gradu, a da je cilj da čista voda teče kroz nove cevi i da se smanji gubitak u mreži – rekao je gradonačelnik.

Kako je na građevinskoj tabli postavljenoj na ulazu u fabriku navedeno, radovi su započeti 26. aprila, a biće gotovi u septembru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari