Novi Sad: Subvencije poljoprivrednicima za nabavku opreme za preradu voća i povrća 1foto: PSINF

Osam registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i zadruga dobilo je blizu 16 miliona dinara subvencija iz pokrajinskog budžeta za nabavku opreme za preradu voća i povrća.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio im je ugovore o dodeli ukupno 15,98 miliona dinara za sufinansiranje investicija u nabavku opreme. Na ovogodišnjem konkursu bespovratna sredstva su dobile registrovane preduzetničke radnje i zemljoradničke zadruge, koje će u podržane investicije uložiti 15,5 miliona dinara sopstvenog novca, saopštio je Biro za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade.

Božić je istakao da će poljoprivrednici odobrena sredstva iskoristiti za nabavku opreme neophodne u procesu proizvodnje – od prijema, obrade i pakovanja do zamrzavanja proizvoda.

Na konkursu za investicije u preradu voća i povrća maksimalan iznos sredstava po jednoj prijavi nije mogao biti veći od dva miliona dinara, odnosno 2,2 miliona za žene preduzetnice, preduzetnike i pravna lica čija se investicija realizuje u otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kao i za mlađe od 40 godine.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari