Novi sadržaji privlače sve veći broj gostiju 1Foto: Nenad Kovačević

Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, saopštio je da će ovogodišnja turistička sezona na toj planini nadmašiti prethodnu koja je po broju noćenja bila rekordna.

– Prema prvim podacima, u julu smo imali 11 odsto više gostiju nego u istom mesecu prošle godne, a trenutno se na Zlatiboru odmara više od 25.000 turista. Hoteli i apartmani su popunjeni sa više od 90 odsto i nadamo se da će i u avgustu biti rekordna poseta, rekao je Živanović i dodao da je povećan i broj podeljenih vaučera i da se za taj vid odmora, koji subvencioniše država, prijavilo do sada oko 11.000 građana.

– Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, 2016. godine zabeleženo je oko 178.000 posetilaca na Zlatiboru, a mi se nadamo da će ova godina dostići cifru od 200.000 gostiju. Ako se uzme u obzir boravak turista u neregistrovanom smeštaju, onda možemo da kažemo da će ove godine više od 250.000 gostiju posetiti Zlatibor, kazao je Živanović za Zlatiborpress.

On je dodao da se gosti duže zadržavaju, odnosno da se vreme njihovog boravka sa prosečna tri i po dana povećao na više od četiri dana, te da su tome doprineli novi sadržaji i programi koje realizuju TO Zlatibor, lokalna samouprava i privatni investitori.

– Zlatibor se ubrzano razvija, jer veliki broj privatnih investitora gradi hotele, apartmane i mi iz lokalne samouprave pokušavamo da poštujemo njihove zahteve, ali i da razvoj Zlatibora uskladimo sa željama gostiju. U tom cilju izmenili smo odliku o postavljanju privremenih objekata. U planu je uređenje Trgovačke ulice, koja će promeniti izgled centra Zlatibora. Biće izmenjen i Kraljev trg na kome će biti više prostora za privremene objekte, koji će biti istog izgleda što će doprineti lepšoj slici Zlatibora, istakao je Živanović i najavio da će novo naselje, koje je izgrađeno u blizini magistrale, biti povezano sa pešačkom i biciklističkom stazom, tako što će se graditi pasarela ili prolaz ispod magistrale.

– Trudimo se da uredimo veliki broj lokaliteta, da svake godine ponudimo nove sadržaje, da organizujemo dobre manifestacije i koncerte, a konsultujemo se sa hotelijerima o potrebama gostiju, kao i o tome šta bi trebalo promeniti, poručio je Živanović i istakao da zahvaljujući i međunarodnim promocijama, Zlatibor posećuje sve veći broj gostiju iz regiona, Rusije, Holandije, Belgije i Nemačke.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari