Novi tender za nastavak radova u Bulevaru patrijarha Pavla 1foto FoNet/Beoinfo

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će danas biti raspisana javna nabavka za nastavak radova na Bulevaru patrijarha Pavla, odnosno potez od Mosta na Adi do dela tog bulevara u Rakovici, koji je već završen, preneo je danas Beoinfo.

Radovi, čija je vrednost oko 2,5 milijardi dinara, krenuće čim se izabere novi izvođač na tenderu i na taj način značajno će se rasteretiti saobraćajni čep koji se ovde stvara, kazao je Šapić.

Prema njegovim rečima, otkako je postao gradonačelnik pokušavao je na sve moguće načine da se ne raskine stari ugovor, kako bi izvođač krenuo da radi.

„Tražio je raskid ugovora i to je bio razlog što se ovih godinu dana nije krenulo sa radovima na Bulevaru patrijarha Pavla, odnosno na spajanju ovog dela silaska sa Mosta na Adi sa onim koji smo završili pre nekoliko meseci“, naglasio je Šapić.

On je napomenuo da će se sledeće godine, uporedo sa tim radovima, krenuti u proširenje Bulevara vojvode Mišića, što, kako je ocenio, suštinski neće ugrožavati saobraćaj, jer će ići starom železničkom prugom.

„Želimo da proširimo Bulevar vojvode Mišića i da dobijemo tri trake umesto sadašnje dve do raskrsnice sa Teodora Drajzera, kao i da proširimo samu Drajzerovu“, poručio je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari