Novi Zakon o parničnom postupku kraj za masovne tužbe protiv banaka?

Ostavite komentar


  1. Ovaj predlog Zakona je apsolutni skandal! Prema njemu ako ne platite sudsku taksu na tužbu u roku od 8 dana vaša tužba se smatra povučenom. Kako onda svoja prava da potražuje onaj ko nema novca?

  2. Čim neko tuži za nekoliko stotina dinara vidite da nešto nije u redu“, napominje jedan poznati bankar. Taj pametni bankar bi dusi izvadio klijentu da je ostao duzan i manji iznos…

    1. Nešto tu stvarno nije u redu. da banci trebaju tih nekoliko stotina dinara, pa je uhvaćena sa prstom u tegli,a ne u buretu. Valjda bi trebalo za veliku otimačin u da se sudi.Pa i kliojneti banke i advokati su za to. Je li neko odgovarao za Agrobanku, za Novu agrobanku,za sve sistemske odnosno državne banke i banke koje su otišle u stečaj koje su tzv. kontorverznim biznismenima davali milionske kredite,koji nisu vraćeni. Odrobija li neko jedan dan? Zašto se to ne pita poznati bankar.

    2. Lihivari, gramzivost i pohlepa ljudi koji vode banke, a posebno naših ljudi, većih Papa od Pape. Kamate su bile 10% i veće. Sad plaču da plate nezakonito. Ali i ovo kap i sve drugo će biti pojela maca i gotovo. Kakvi građani, ne poštuju se ovde i važniji zakoni.

  3. Znači banke su zasticene ko beli medvedi
    Izgleda da će Srbija postati bankarski raj

  4. Ne zna se ko je veci prevarant… Ko je dozvolio da se banke masovno bogate na gradjanima za obradu ? 6 miliona gradjana x ( puta) 100 e za 1 obradu . Kolko je to para??? TO JE ZA ZATVOR A NE ZA TUZBU.

  5. Čekam neki zakon za dobrobit građana, ali nema…. Interesantno kako je svaka vlast neprijatelj građana

  6. Ljudi, kakvi su ovi zakoni? Kakva je ovo zemlja? Ko nam donosi zakone? Pa zar se zakoni ne donose da zaštite slabijeg?

  7. Kaže bankar da je potrošio struju papir i toner i da to vredi 2 posto kredita znači da za kredit od 100000 evra potroše cisternu tonera i kamion papira. Zarada od kamate se ne računa i ona mora da bude čista.

  8. Banke su radile sa masnim provizijama,toliko su s obezobrazili da im je i to bilo malo,pa udarili i sa onim što je u proviziji,odnosno u kamati.Zar za to se ne ide u zatvor,veliki lopovi su slobodni,a raja u gulag ili na ulicu.

  9. Tužila Telenor Mobi zbog uporne kamate za „kašnjenje“, a nikad zakasnila. Prsli na sudu sudske troškove zbog ove siće. Samo udruženo i ne odustajati!

  10. Pricate o 100 miliona evra, pa to znaci da su banke uzele taj novac gradjanima preko mere i oplodjavale ga godinama. I sada je problem sto trebaju da vrate. Kakvih 1000 din +50000 troskova. Meni su uzeli slovom i brojem 233000,2008..Pa Vi vidite. Nek ih je sramota

  11. Kakva obrada kredita kakvo pracenje i druge gluposti stvar je jasna banke su rusile zakon o obligacionim odnosima i samo je na sudu da sudi po zakonu

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.