Očekuje se rekord 1

Mesec ranije nego prošle godine, na Ski-centru Tornik je zvanično počela letnja turistička sezona, a pored ranijih sadržaja gostima će biti ponuđeni i novi atraktivni programi.

Letnja sezona na Torniku, koji će biti otvoren svakodnevno od 11 do 17,30 časova, počela je ranije jer su, kako je objasnio direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ćika, to omogućile ranije završene pripreme i dobri vremenski uslovi, a potom je dodao da očekuje da će sezona biti rekordna, kao što je to bila prethodna, zimska, sezona.

– Prošlog leta je prodato oko 30.000 karata za sadržaje na Ski-centru Tornik, a ove godine očekujemo rekordnu posećenost, kao što je bila tokom zimske sezone koja je bila najuspešnija, rekao je Ćika i dodao da je protekla zimska sezona bila najuspešnija u istoriji JP Skijališta Srbije, da je ostvarena dobit od 878 miliona dinara, što je 24 odsto više nego prethodne godine, a da će u državni budžet biti uplaćen 51 milion dinara.

On je podsetio na to da će gostima Tornika biti na raspolaganju panoramska vožnja žičarom, biciklističke i pešačke staze, adrenalinski sadržaji – bob na šinama, tjubing i zip lajn, avantura park i drugi, a potom naveo da ljubitelje prirode i aktivnog odmora očekuju i novi sadržaji. Uskoro će, kako je naveo, biti postavljenja veštačka stena za penjanje, kao i noćno osvetljenje na multifunkcionalnom terenu za košarku, mali fudbal i tenis.

– Posetiocima Tornika ponudićemo i promotivne pakete sa popustima. Prvi takav paket biće 7. jula, kada će cene iznajmljivanja bicikala i karova biti niže 15 odsto, najavio je direktor Skijališta Srbije i istakao da su cene sadržaja na tom ski-centru iste kao prethodne godine.

Dodatnim sadržajima, razvoj Tornika već godinama pomaže Turistička organizacija Zlatibor, koja je će i ove sezone omogućiti prevoz gostiju iz centra Zlatibora do Tornika, a podrška stiže i od lokalne samouprave.

– Ski-centar Tornik u svom letnjem sadržaju zaista pruža veliki broj atrakcija i sadržaja, što utiče na na posećenost i Zlatibora i samog Tornika. Prema najavama, nadamo da će letnja sezona na Zlatiboru biti uspešna, jer je u maju zabeležen veći broj gostiju nego u istom mesecu prošle godine, ocenio je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, i naveo da ta organizacija intenzivno promoviše ponudu Zlatibora u zemlji i državama u regionu. On je naveo da, u skladu sa namerom da se gostima ove sezone ponudi aktivni odmor, TO Zlatibor uređuje biciklističke i pešačke staze, a uskoro će biti otvoren i vidikovac na lokaciji Oko.

Fudbaleri na pripremama

Blagodeti Zlatibora i dobru sportsku infrastrukturu, pored mnogih sportista i sportskih ekipa, koriste i fudbaleri Crvene zvezde, Vojvodine i Partizana, koji su trenutno na pripremama na toj planini.

„Policijada“ 16. i 17. juna

Policijada, najmasovnija sportska manifestacija MUP Srbije, biće organizovana na Zlatiboru 16. i 17 juna i okupiće oko 800 učesnika, koji će se takmičiti u dvanaest disciplina i posetiće najznačajnije turističke lokalitete na toj planini. Organizator Policijade je Sindikat srpske policije, čiji će gosti biti predstavnici policijskih sindikata iz Slovenije i Bugarske, a tu manifestaciju su podržali opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari