Od četvrtka nema izvoza ulja, pšenice, kukuruza i brašna 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Za poljoprivrednike država subvencioniše gorivo na NIS pumpama i cena ostaje 179 dinara bar mesec dana. Za druge minimalno povećanje od dva dinara. Dakle 181 dinar.

Država će plaćati 20 odsto od ukupne akcize da bi mogla da stabilizuje cene da nema prevelike inflacije i da bi se sačuvala makroekonomska stabilnost. Struju držimo da bude najniža u Evropi, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije gostujući na televiziji B92.

Prema njegovim rečima, čeka se sutra odluka EU.

Kako je naveo, ako odluka EU bude zabrana uvoza svih energenata iz Rusije na teritoriju EU, to će biti veliki problem za nas.

NIS, kako je naveo, već traži uvoz i trećih zemalja.

Vučić je rekao da je danas pripremljena odluka za smanjenje carine ako bude potrebe za uvozom nafte iz trćih zemalja da bi obezbedili punu snabdevenost tržišta.

Prema njegovim rečima, nada se ali ne veruje u dogovor Rusije i Ukrajine.

On je rekao da je nesumljivo nastavak ruske ofanzive još snažnije nego u prethodna tri dana.

Kako je istakao u protekla 24 sata došlo je do strašnih poremećaja što će imati poledice na Srbiju, budući da je Amerika zabranila uvoza nafte, gasa i uglja iz Rusije.

Vučić je rekao da od četvrtka nema izvoza ulja, pšenice, kukuruza i brašna, te da će ga imati više nego dovoljno i za nas i za region.

– Držimo čvrst kurs, da inflacija ne pobegne od onoga što smo zacrtali- rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.