Od danas podela penzionerskih kartica: Koje pogodnosti će imati najstariji sugrađani? 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Počela je podela penzionerskih kartica za koje se do sada prijavilo više 730.000 penzionera. Prva grupa može da ih preuzme u beogradskoj filijali PIO fonda. Ostale penzionere, Fond će obaveštavati o terminima preuzimanja kartica.

Penzionerske kartice počeće da se koriste od 1. oktobra, a penzionerima će omogućavati brojne pogodnosti i popuste prilikom plaćanja raznih roba i korišćenja usluga.

„Koristiću karticu najviše za lekove, jer je to najveća stavka za koju penzioneri troše dosta novca. Dobro je što možemo da koristimo u celoj Srbiji jer imam mogućnost da putujem“, kaže Milica Stanimirović.

Apoteke su ponudile popuste i do 30 odsto, kažu nadležni. Više od 400 preduzeća je već potpisalo ugovore sa Fondom penzijsko-invalidskog osiguranja, a još toliko je u pripremi.

„Sa preko 180 objekata apoteka smo potpisali ugovore. Naši penzioneri će imati i trgovinske lance, lance bele tehnike, ali razne muzeje, zoološke vrtove, tako da će biti jedan sveobuhvatan obim popusta“, navodi direktor Fonda PIO Relja Ognjanović.

Pored popusta, oni čija je penzija do 40 hiljada dinara, moći će da skupljaju i bodove, na svakih 500 potrošenih dinara i na taj način besplatno dobiju robu ili uslugu.

Prijava za penzionerske kartice nije vremenski ograničena, svako ko jeste ili postane penzioner, uz ličnu kartu zahtev može da preda u filijlama fonda ili pošta širom Srbije.

Prijava za kartice počela je 15. marta, za njih se prijavilo više od 730.000 penzionera, a oko 400 preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje prijavilo se da bude partner Vladi Srbije u tom programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari