Odložen početak zatvorenog sistema naplate putarine 1Foto: Dejana Majstorović

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je danas da neće početi naplatu putarine u zatvorenom sistemu u zoni grada Niša od 1. decembra, kako je ranije bilo najavljeno.

Iz Puteva Srbije navode da se „najavljena naplata putarine u zatvorenom sistemu u zoni grada Niša odlaže do daljnjeg na inicijativu građana Niša“.

Kako se navodi u saopštenju „neće biti naplate putarine do završetka izgradnje naplatnih stanica na isključenjima za Niš“.

Putevi Srbije su ranije najavili da će naplata putarine na „Istočnom kraku Koridora 10“, do grance sa Bugarskom, početi od 1. decembra u 7.00 časova.

Tada je najavljeno da od 1. decembra neće više raditi dosadašnje naplatne stanice „Niš“ i „Doljevac“ a da će se putarina plaćati na naplatnim stanicama „Pirot istok“, „Pirot zapad“, „Bela Palanka“, „Niš Malča“, „Niš sever“, „Niš jug“ i „Merošina“.

Uvođenjem naplate na putu od Niša do granice Bugarske predviđeno je da se uspostaviti „zatvoreni sistem naplate putarine“ od Beograda do Preševa i od Beograda do Dimitrovgrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari