Oko 2.000 zaposlenih u FAS štrajkuje

* Rukovodstvo fabrike bez komentara
U kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija juče organizovan drugi štrajk upozorenja

Ostavite komentar


  1. Ma ljudi para nema Mali Alek je morao da ih preusmeri na svoje ustolučenje,ali za 2 godine biće povećanjei nećete moći da verujete kako će vam biti dobro.

  2. 38 hiljada.
    Dokle god poslovanje u Srbiji ne bude transparetno uvek cemo biti tu gde jesmo. Mogu oni da povise platu i na 50 hiljada ali tada ce evro biti jaci ili ce sve poskupeti pa si opet na istom.
    Da vidimo svi ko kolimo zaradjuje pa onda neka objasne da covek koji stvara profit ne vredi nissta…odnosno vredi minimum 10 puta manje od evropskih drzava. Koliki je prosek ate u Nemackoj, Britaniji, Svajcarskoj? Nista manje se ovde ne radi ali cek, pa zasto smo mi jos uvek na 350?

  3. FIAT Kragujevac je politicka fabrika… Mesavina nicega i lazi, zabluda voluntaristicko-protekcionisticke privrede.

  4. Danas čitam vest o WV u slovačkoj gde radnici traže cca 2000€ platu( iako već imaju duplo veće plate od prosečne slovačke). Slovački premijer stao na stranu radnika. A naši traže sa 38k na 45k.. eeee..

  5. Sramno je sta nam rade,ostvaruju ekstrap profit,radi se ko u rudniku,povecali obim posla sa 190 na 230 auta po smeni i broj operacija,ne postuje se zakon,zastrasuju radnici,sad ne daju da se strajkuje na radnim mestima….ma katastrofa…samo jako.

  6. Samo strajkujte, ali se nemojte nadati novim investicijama. Kazu male su im plate u fabrikama, a nastavnici koji njihovu decu uce i vaspitavaju imaju te plate..
    Iz licnog iskustva znam kako se radi u Nemackoj i kako se radi kod nas, ne mogu da se porede brzina i disciplina.
    Ali mi smo najpametniji i najbolji, pa tako ce nam i biti. Svako je krojac svoje srece.

  7. Kada se ugasi Fiat Srbija nece biti otpremnina…Kratkovidi radnici i lencuge sindikalci!

  8. Sindikat (radnici) mora biti uporan i dosledan, zbog sebe ali i svih nas (koji stvarno radimo a nemamo pravi sindikat) u Srbiji. Bojim se da će im veći protivnik biti vlada Srbije od inostranog poslodavca, jedni su navikli da, samo, uzimaju a drugi koriste priliku za lični profit (zato su, uostalom, i došli).

  9. Ne lupajte o Nemačkoj!Nemački radnici imaju neuporedivo više prava,nego u Srbiji,jer je nemački savez sindikata DGB,moćan!Ako pozovu Merkelovu,sve će da ostavi da bi se srela s njima i rešila probleme!

  10. Hoćete više para!?Pitajte AV-a koliko je koštalo njegovo krunisanje za naslednika Jozefa Gebelsa!-I Car Bokasa je bio mali mrav!

  11. samo napred i ne na 45000 nego na 48800 ili ti 400€ koliko je pred.AV rekao da je prosečna plata

  12. Srbija ne moze da bude Indonezija!Nema nas 200 miliona!Cak i Ruf kaze da sa rastom od tri posto i politikom jeftine radne snage,nema napretka!!!

  13. Ahahahaha…. Još samo fali Crveno barjakče. Samoupravljači iz Kragujevca, ostaćete bez svega, pa i te zarade, koju je država aminovala sa menadžmentom. Ako ode FIAT, otiće i tzv. komponentaši, pa ste skroz uneredili stvar i vratili Kragujevac u doba kada je bio "Dolina gladi". Nije vam Fiat Vlada Srbije.

  14. "Samo strajkujte, ali se nemojte nadati novim investicijama. Kazu male su im plate u fabrikama, a nastavnici koji njihovu decu uce i vaspitavaju imaju te plate.. Iz licnog iskustva znam kako se radi u Nemackoj i kako se radi kod nas, ne mogu da se porede brzina i disciplina. Ali mi smo najpametniji i najbolji, pa tako ce nam i biti. Svako je krojac svoje srece." – Epa, ““vako, da ti kazem ja nesto, iz prve ruke! Nemci manje rade od Srba i to sto manje rade, mnogo skuplje prodaju gazdi nego Srbi. Plus, najteze i najmanje placene poslove u Nemackoj odradjuju isti ti Srbi, zajedno sa Grcima, Kurdima, Bosnjacima itd.
    Drugo, ovde je vecina "investitora" i "privatnika" koje svaka vlast hvali (da bi im izmamila pare za predizbornu kampanju i funkcionisanje sistema) uspesna bas zbog ovakvih stvari tj. zakidanja nadnica i slicnih marifetluka. Najsmesniji (i, u isto vreme, najjadniji) mi je srpski gazda koji kuka kako je ovde sve neuredjeno. Pa, sto ne ode u Nemacku da stekne u uredjenom sistemu? Ako ovde, u neuredjenom sistemu, ne moze nista da uradi i ako je ekonomski genije, Nemacka i slicne uredjene zemlje su mu "el dorado". E, ali problem je sto bi isti taj gazda u Nemackoj propao za par minuta jer ne bi mogao da namesta tendere, placa naprednjacke autobuse umesto da plati porezu, zakida radnicima dohotke i razne prinadleznosti itd.
    ore, kada bi dosla neka vlast i naplatila im sve sto duguju, drugu bi pesmu Srbija pevala…

  15. Navalite investitori! Uskoro će biti donet novi Lex Specialis koji će vam omogućavati tajne ugovore, mislim s klauzulama poslovnih tajni gde čete moći regulisati da radnike i ne trebate plaćati. Ručak, eventualno. I to je to. Glavno je da se nezaposlenost smanjuje. Napred, unapređena Srbijo.

  16. Heh, neko se cudi zasto radite za 350e a drugi za mnogo vise a v radite isto ili vise? Pa zato sto ste izabrali Slobodana Milosevica i ta njegova zlocinacka banda vas je unazadila 300 godina. Dok ste orgijali bivsom SFRJ i gubili sulude ratove svet se promenio. Drzavu i civilizovano drustvo niste, niti vecinski imate nameru , stvorili i to vam je to. I u Nigeriji rade jos vise nego vi za 10 puta manje novca. 2017 na vlasti vam je Slobin ministar laganja vec 5 godina, divite se Putinu i imate isti sistem kao i braca vam u Rusiji. I tako, sve vam je kako ste zasluzili i uzivajte. FIAT je tu dosao zbog subvencija i jeftine radne snage. Umesto da ste se u Kragujevcu organizovali kao u Baskiji i kooperativno otkupili propalu Zastavu i bukvalno preslikali kako Baski to rade, ne lakse je bilo slusati lopove Dinkica i Tadica.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.