Ostali i bez zdravstvenog osiguranja 1

Radnici društvenog preduzeća za poljoprivredu „Branko Gleđa“ iz Višnjićeva, opština Žitište, sada su ostali i bez zdravstvenog osiguranja potvrdio je za Danas direktor Vojin Trkulja.

Poslovna neizvesnost za ovu firmu nastavila se i u ovoj godini, gde država uporno pokušava da uvede stečaj pozivajući se na činjenicu da su sva društvena preduzeća trebala da budu privatizovana do kraja 2015. godine. Pre dva meseca, kako je naš list izveštavao, Apelacioni sud presudio je da nema razloga za uvođenje stečaja, time potvrdivši prethodnu presudu Privrednog suda koji nije našao ni jedan razlog da otpiše ovu firmu.

– Nema dugova, nema poverilaca. Jedino što godinama tražimo to je da nam omoguće da se preregistrujemo u zadrugu. Godinama nailazimo na opstrukcije. Ponovo sam se obratio Ministarstvu privrede, dobio sam neka obećanja i ostaje nam da se nadamo da će biti ispunjena. Vreme prolazi a nama je potrebna brza reakcija – navodi Vojin Trkulja.

Prema saznanjima menadžmenta, na odluku Apelacionog suda uložena je žalba, kojom se traži revizija poslednje presude. Prema Zakonu o stečaju nema osnova za stečaj a nema ni osnova za reviziju odluke Apelacionog suda. Poljoprivredno preduzeće „Branko Gleđa“ raspolaže imovinom od 270 hektara zemlje. Ukoliko bi im se izašlo u susret, mogli bi da iskoriste setvene rokovi i poseju njive, pošto ove jeseni nisu zbog povlačenja po sudovima i neizvesnosti obradili zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari