Za mesec dana, koliko u fabrici Eurofoil u Boru radi pogon za reciklažu pet-ambalaže, otkupljeno je više od 500 tona plastičnog otpada, a reciklirano više od polovine. Kako Danas saznaje, u ovu borsku fabriku doprema se plastična ambalaža iz čitave Srbije, a kapacitet prerade je tona plastičnog otpada za sat vremena.

 Proizvodni pogon fabrike za reciklažu pet-ambalažnog otpada Eurofoil u Boru, inače predstavlja zajedničku investiciju srpke kompanije Eurofil, hrvatske Drave international i američke JJS. Fabrika Eurofoil bavi se preradom pet-ambalažnog i otpada polietilena, koji se daljom preradom upotrebljava za proizvodnju folije u prehrambenoj, kablovskoj, farmaceutskoj, štamparskoj i automobilskoj industriji. U novi proizvodni pogon investirano je četiri miliona evra i otvoreno tridesetak novih radnih mesta.

Inače, fabrika Eurofoil osnovana je 2006. godine nakon privatizacije Fabrike poliester folija Bor, u sklopu sistema RTB Bor. U modernizaciju je uloženo 2,7 miliona evra, a fabrika proizvode plasira na tržišta Srbije, Poljske, Albanije, Hrvatske i Makedonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari