Otvoren Sajam automobila u Beogradu, među "premijerama" skoro polovina električni automobili 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danasm otvarajući Sajam automobila u Beogradu da je ponosan na Srbiju, Beograd i na taj sajam, budući da je to prva manifestacija te vrste posle dve godine pauze, uz ocenu da je važno što će grupacija Stelantis u Kragujevcu proizvoditi jedan od najmodernijih električnih automobila na svetu.

Vučić je, na otvaranju Sajma automobila u Beogradu, rekao da se u ovih nekoliko dana publici predstavlja 210 izlagača, 30 svetskih brendova, a među „premijerama“ je skoro polovina električni automobili, što pokazuje smer u kojem će se kretati autoindustrija.

Pominjući neke od kompanija iz autoindustrije koji posluju u Srbiji, Vučić je naglasio da se u Srbiji proizvode skoro sve komponente za automobile, od brisača do sedišta.

Vučić je istakao da je ponosan što grupacija Stelantis proširuje svoje poslovanje u Srbiji proizvodnjom električnog modela autobila, ali i da veruje da će Srbija uspeti da napravi „ceo lanac u proizvodnji eletričnih automobila“.

Uveren sam da će, kao i prethodnih godina, najskuplji automobili biti i najbrže prodati, rekao je Vučić, otvarajući sajam u prisustvu ministarke privrede Anđelke Atanasković i direktora kompanije DDOR osiguranja Frančeska Mašija.

Otvoren Sajam automobila u Beogradu, među "premijerama" skoro polovina električni automobili 2
Foto: Beta/Miloš Miškov

Odgovarajući na pitanja novinara i odustajanju od projekta Jadar, odnosno iskopavanja litijuma koji je važan za baterije električnih automobila, Vučić je istakao da u dolini Jadra sada živi oko 6.000 do 7.000 ljudi, a videće se koji će broj biti za dve-tri godine.

Mogli smo imati 150.000 ljudi u celoj Loznici, a ne u Jadru. Kajanje je za neko drugo vreme, za sada nema ništa od toga, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari