Petrović: Zaostaju reforme javnih preduzeća

Ostavite komentar


  1. Smesno je da pored jednog Petrovica stavljate misljenje jednog Bajatovica koji moze da mu samo nosi vodu. Takode, primecujem da je predsednik najkatostrafalnije vodenog grada izvesni Nikolic, slucajno sin bivseg predsednika Srbije sto je po meni nikakav kriterijum i ocigledno los!

  2. Kakva su to prljava posla kada Telekom, Galenika i EPS spadaju u gubitase i propadaju?
    ogu samo da zamislim sume koje ova gospoda imaju na svojim racunima van zemlje.

  3. U vezi gore navedenog clanka treba reci! Ma kakvi gubici, uzmite JKP "Infostan" koje se pretvorilo u uterivaca dugova, jer niko ne proverava tacnost i pravnu ispravnost verodostojnost njihovih isprava po cl.61 i 62 Zakona o izvrsnom postupku i to se udesilo da ide sve po automatizmu!U PIO fondu kazu:"Mi samo dobijemo naredbu".I tako se oni bogate po dva osnova, a siromasne gradjane i penzionere "teraju" u parnice gde su oni tamo neravnopravni, jer ovi imaju pridev "javni" sto znaci drzavni.A u parnicama koje izuzetno dugo traju gradjani moraju da se pozajmljuju kod banaka da bi te procese okoncali!!Kakvi gubici, treba u detalje videti kako se to desava, a ne samo pricati!I posle se nadje neko pa kaze "bolje je nego kod Tita".Ma hajde bre.To je nekad bilo prosto i u tri koraka, recimo neko od poverilaca da Sudu predlog za izvrsenje stigne on kod duznika i ovaj ako ima osnova on prigovori, sud ga ili odbacuje ili ih upucuje na parnicu.Ovo danas kako se radi sve je fiktivno, ide preko zamene dostave(a Posta neorganizovana po potrebi gradjana), preko oglasne table suda, onda se skida daje mu se klauzula pravosnaznosti i ide na izvrsenje…..

  4. Sve dok javna preduzeca budu mesto na kojima ce se zaposljavati stranacke pristalice i glasaci na izborima,dotle reforme nece biti,naprotiv sve dublje cemo tonuti.

  5. Sve navedene konstatacije i ocene su opšte poznate i za takve informacije nam ne treba skupo tj preskupo plaćeni fiskalni savet. Mere tipa povećanje poreza na potrošnju, povećane cena struje, smanjenje plata i penzija, reforme javnih preduzeća…. pa to će vam reći i svaki vrlo dobar učenik ekonomske škole da ga nasumice izaberete na velikom odmoru, možda i nešto kreativnije od toga. Ovde je stvar političke volje i drugih faktora. Priče tipa ja sam vam rekao šta treba a vi smislite kako to da uradite su klasične priče tzv elite srpske ekonomske nauke potekle sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, rešenja nigde a šta i kako treba ti bajni profesori znaju, sramota i bruka.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.