Protest pijačnih prodavaca: Okupljanje okončano nakon predaje zahteva 1

Pijačni prodavci, neazdovoljni odlukom nadležnih da moraju da poseduju fiskalne kase, nakon provedene noći ispred zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu u Beogradu i predaje zahteva, počeli su da se razilaze čime je jučerašnji protest zvanično završen.

Prema ranijim najavama planirali su da se ne raziđu sve dok ih ne primi predsednik Aleksandar Vučić. Oni su blokirali saobraćaj u Ulici Kralja Milana tokom ranih jutarnjih časova.

Više od 100 pijačnih prodavaca okupilo se sinoć  ispred  Predsedništva Srbije kako bi predsedniku ili nekom od njegovih saradnika ukazali na probleme koje će im doneti uvođenje fiskalnih kasa. Naime, pijačni trgovci tvrde da je obaveza da imaju fiskalne kase neuslovna za primenu na pijaci te da će dovesti do njihove ekonomske propasti.

Prodavci su na Andrićevom vencu postavili šatore, doneli hranu i igraju kolo. Zbog toga što je saobraćaj blokiran povremeno dolazi do prepirki između građana kivnih što moraju da pešače i prodavaca u protestu koji pak smatraju da blokadom “jedne ulice” imaju pravo da se izbore za svoju egzistenciju.

Podsećanja radi,  pijačni prodavci svoj protest protiv uvođenja fiskalnih kasa započeli su juče okupljanjem  na Savskom trgu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari