Plaču za mizernim platama, plaču za najgorim radnim mestima

Život radnika u današnjoj Srbiji u dubokoj senci uspešne priče o suficitu, deficitu i "bruto domaćem PDV-u"

Ostavite komentar


  1. Odlican tekst koji u potpunosti oslikava polozaj, nazalost bezizlazni, vise od pola radnika zaposlenih u realnom sektoru. Drzava u svojoj bahatosti, nemoci, nemaru i neznanju osnova svoje uloge, ugrozava opstanak i ostanak naroda..

  2. Dok je Srbija vodila "ratove za mir" u kojima naravno nije ucestvovala, plackajuci sve po okolnim drzavama …od Bosne, Hrvatske do Kosova,tada nije bilo problema. Doslo vreme da se zivi i bude po onoj "use i u svoje kljuse".
    Kljuse odavno crklo, radne navike izgubljene….. tu su Rusija i Kina da pomognu…?? Ako mognu, posto su tamo daleko,daleko..

  3. Narod lenj ? Imam jednu kicmu i necu je arciti za minimalac.Jos manje za dzabe ! Fuj…sramota !

  4. Gde se izgubi ona parola "mi ne znamo da radimo ali znamo da ratujemo"
    i naravno pljackamo sve od reda. Da je bilo obratno, Srbija je odavno bila u EU i u miru sama sa sobom i svim svojim susedima. Isti oni koji su u bili iza gornje parole nazalost su u dalje na vlasti u Srbiji. Valjane u zivom blati se nastvalja do daljne. Pa ko izdrzi ….

  5. Potpuno tacno. Drzava itekako kroz Poresku upravu moze da reaguje cim porez ne bude placen a najkasnije 3 mesca kao sto je to u EU. Za nereagovanje neplacanja poreza za 4 godine nema opravdanja. Direktorka PU treba da bude smenjena jer otkaz sama nikada dati nece. Kad se balon prenaduje onda pukne. Zato treba stvari resavatai odmah a ne putovati po svetu i po zemlji i otvarati neke male strane investicije koje ce ionako po iskustvu za nekoliko godina da puknu. Zasto razlicit tretman domacim i stranim investitorime? Ima previse toga!

  6. Крај године…овај текст је ФЕНОМЕНАЛАН ,толико истинит , болан , али …џаба , читам коментаре …народ лењ ,!!?, ово може само рећи неко ко је нај већи паразит,улизица,необразован, као ови што владају и пустају неке"лепоте" на ртс , пинк и сл.празним медијима! Свима најамним желим среће и да заједно истребимо ове паразите , само зајендно, дај боже у 2018!

  7. Svaka cast Ljilana na tekstu!!!! Neverovatno je kako nepismeni, moralni patuljci, najveci smradovi uvek izadju na povrsinu i to samo na Balkanu.,Takvi u Svedskoj ili nekoj normalnoj zemli ne bi nikada bili nigde na funkciji..samo u Srbistanu;(((

  8. U brojnim egzotičnim zemljama "trećeg sveta", stopa nezaposlenosti je vrlo niska. Tamo većinom funkcionišu brojne strane kompanije, uključujući i najzvučnija imena iz sfere industrije. I tamo, ljudi koji rade za dolar – dva, dnevno, umiru od gladi i izlečivih bolesti. Na pravom smo putu. Da se ne bi vratili zemlji, pa da ne budemo makar gladni, tu je država da je pokloni Tenisima, Arapima…kome god. Nejasno mi je, ko ne vidi kuda ovo vodi? I ko je vođa.

  9. Po kom osnovu niste objavili moj jucerasnji komentar?
    Bez govora mrznje i vredjanja naveo sam,polomljenog srca,ono sto je istina.
    Cenzurom ne mozete promenuti cinjenicu u sta smo se pretvorili.

  10. Sve smo ovo mi zaslužili, nažalost! Kada bi ova armija od trista hiljada uz pomoć još trista hiljada penzionera izašla na izbore i preko noći oćistila nam drage vodje i njihove skutonoše nešto na bolje bi se počelo dešavati na brdovitom Balkanu. Ali šta vredi lamentirati i kukati kad 50 posto Srbije, neizlazak na birališta pravda umnim rečima: "Mene to ne interesuje". Pa onda uživajte i čekajte "Godoa"

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.