Počinje priprema nove Uredbe o kapitalnim projektima 1Foto: Aleksandar Roknić

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je danas da su u toku konsultacije o pripremi nove Uredbe o kapitalnim projektima kojom bi trebalo da se bliže urede sadržina, način pripreme, ocene, procene spremnosti i odabira kapitalnih projekata.

Predlogom uredbe bi trebalo da se bliže uredi i praćenje realizacije, izveštavanje o učinku i vrednovanje svih pozitivnih i negativnih efekata kapitalnih projekata, a u cilju delotvornog i efikasnog upravljanja javnim sredstvima, objavilo je na svom sajtu Ministarstvo finansija.

Iz Ministarstva finansija su pozvali sve predstavnike organa i organizacija, pravosudnih organa, međunarodnih organizacija, udruženja građana i druge predstavnike civilnog društva, stručne javnosti, kao i profesore, akademike, naučnike i druga zainteresovana lica da do 24. avgusta dostave eventualne predloge, sugestije i komentare.

Kako je ukazano, sugestije bi trebalo dostaviti imajući u vidu i dosadašnju primenu Uredbe o upravljanju kapitalnim projektima na adresu: [email protected], putem elektronske pošte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari