Počinju pregovori radnika Falk Ista i menadžmenta firme: Potvrđeno za Danas 1Foto: Miljko Stojanović/ Danas

Danas od 11 sati, počinju pregovori radnika Falk Ista, sa menadžmentom firme, potvrdio je za Danas, predsednik Sindikata “Sloga” u ovoj kompaniji, Uroš Savić.

Kako je on kazao za Danas, pregovori se održavaju u krugu fabrike, a pored štrajkačkog odbora, biće prisutni, predstavnici firme, a medijator će biti Opština Knjaževac.

“Ko će biti ispred Opštine – još uvek ne znamo, a sa naše strane dolazi i predsednik Sindikata “Sloga” iz Beograda Željko Veselinović”, istakao je Savić.

Prema njegovim rečima, “ne znaju šta će biti na pregovorima, ali kako je on potvrdio, “neće biti odstupanja od zahteva.

“Nemamo jasnu sliku, šta možemo da očekujemo, ali smo spremni na sve – od dogovora, preko pregovora, čak do radikalizacije, ako pregovori propadnu”, objasnio je sagovornik Danasa.

On je dodao, da radnici ne odustaju od zahteva, i da je to uslov dogovora.

Radnici Falk Ista u Knjaževcu, trenutno su ispred fabrike, i očekuju pregovore.

Podsećamo, radnici Falk Ista u Knjaževcu, kao što su najavili, radikalizovali proteste, tako što su blokirali prilaz fabrici. Oni od petka štrajkuju.

Zahtevi radnika su sledeći: povećanje neto zarade za 10 odsto, povećanje mesečnog stimulansa sa sadašnjih 2.000 na 5.000 dinara, kao i uvećanje iznosa za topli obrok sa sadašnjih 150 na 200 dinara. Takođe, insistiraju na garancijama o progresivnom povećanju zarada do nivoa od 70 odsto plate za život u narednim godinama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari