PZP traži hitno povlačenje odluke da se Beogradu na vodi dozvoli izgradnja podzemne garaže u parku pored hotela Bristol

Ostavite komentar


  1. Hajde ljudi da ne preterujemo. Ni ja ne podnosim ovu vlast, sa druge strane volim drveće, parkove i šume. I sam redovono sadim gde god stignem. Ali ako se pogleda ovaj projekat taj park ne da neće biti uklonjen nego će biti još veći sa više stabala. A garaža je preko potrebna, i to ne samo ova već još puno njih širom Beograda. Ok je da se traži upotreba i za građane a ne samo hotel i stambeni blok, ali hajde da ne skačemo baš na svaki projekat koji ovi objave samo zato što su oni u pitanju. Dakle dajte smislene predloge a ne samo „ne sme da se zida“ tačka. Grad mora da se razvija čak i pod ovim klošarima, hajde onda da probamo da utičemo da to radi na ispravan način a ne da ne radi ništa.

  2. @Stevan
    Zasto lazete i koga? Park ce biti manji, sa manje stabala. Slika koja je objavljena (kao i mnoge ostale vezane za WB) ne prikazuje kako ce taj park stvarno izgledati. Sadrzaji koji su nabrojani su nepotrebni u tom parku jer su na ustrb zelenila (ko ce molim vas sedeti tu na travi, na toj praznoj zelenoj kosini koja je planirana?! Svasta!)
    Koja to stabla mogu da se posade u zemlju dubine 2m (ispod toga ce biti krov garaze)?
    Ovaj park bi trebalo obogatiti sa jos visokih stabala jer ima dosta praznih povrsina i nepotrebno sirokih poplocanih staza.
    Mozda kada bi SVE ulice u kraju dobile drvored bi moglo da se razmislja o ovkvom devastiranju flore u Svetinikoljskom parku. Cak i onda, svi znamo koji je procenat zelenila u Beogradu i koliki porez placaju stanovnici prve zone.
    Ne zaboravimo da ako se ostvari ideja o otvoranju tunela ka Dunavskoj padini da ce nestati i park Luke Celovica!

    Ovako, hvala lepo, ali vazduh je jos uvek potrebniji od parkinga.
    Ostavite drvece i parkove na miru i prekinite da trpate zgrade i nove stanare u vec prenaselji centar grada!

  3. … jel podzemna ili nadzemna garaža? Inače, šta je loše u izgradnji garaža, naročito podzemnih i naročito u katastrofalno zapuštenim delovima grada, koji počinju da liče na nešto.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.