Pogoni u Zastava oružju i dalje hladni, radnici pušteni kućama 1Foto: Sindikalna organizacija Zastava oružje

Proizvodne hale fabrike Zastava oružje i dalje su hladne, saopšteno je iz Sindikalne organizacije ovog preduzeća.

– I pored sve nižih temperatura i ledenih dana, Energetika ne isporučuje temperature i protoke fluida koji bi zagrejali delove fabrike koji su okovani hladnoćom. Temperature u mnogim pogonima su tek nekoliko stepeni u plusu, zbog čega su radnici ponovo pušteni kućama, jer nisu ispunjeni minimalni uslove za bezbedan rad, istakao je predsednik sindikata Dragan Ilić.

Zbog nedovoljnih temperatura, po njegovim rečima, dolazi do pucanja različitih delova sistema grejanja, što zahteva stalne intervencije i usložnjava tešku situaciju.

Mašine ne mogu da se uključe, zbog zgusnutom ulja, s obzirom da nisu predviđene da rade na tako niskim temperaturama.

Ilić podseća da fabrika već 50 dana nema generalnog direktora, a od staturarnog zastupnika ne može se dobiti odgovor na pitanje kako prevazići hladne dane i obezbediti održavanje procesa proizvodnje, kako bi se ispunile planirane poslovne aktivnosti.

Budući da se niko od državnih zvaničnika do sada nije oglasio o situaciji u fabrici, sindikat je danas uputio dopis Ministarstvu odbrane, kako bi ga upoznalo sa teškim stanjem.

Sindikat od Ministarstva traži da preduzme odgovarajuće korake za prevazilaženje ove situacije s obzirom na to da ono upravlja fabrikom i da se od 2014. godine u Nadzorni odbor delegiraju samo predstavnici ovog Ministarstva koji postavljaju generalnog i izvršne direktore.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari