POKS: Vlast izbegavanjem tendera za megaprojekte podstiče korupciju 1Foto: printscreen / RTS

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) saopštio je danas da odluka Vlade Srbije, da poslove vredne stotine miliona evra za gradnju objekata potrebnih za EКSPO 2027 i Nacionalni stadion, dodeljuje direktnom pogodbom, izuzimajući ih od Zakona o javnim nabavkama, direktno podstiče korupciju.

„Bez ikakvog opravdanja se ponavlja recept viđen kod Beograda na vodi i Moravskog koridora kojim se zaobilaze tenderi, čime se omogućava izvođačima enormna zarada jer su pogođene cene višestruko više od realnih koje su na tržištu prihvaćene“, izjavio je predsednik POКS Vojislav Mihailović, navedeno je u saopštenju.

On je naveo da će Vlada Srbije osnovati nova državna preduzeća „koja će bez tendera i direktnom pogodbom stotine miliona evra usmeriti u džepove izvođača radova sa kojima bude postignut usmeni dogovor“.

„Time se direktno podstiče korupcija na najvišem nivou i organizovani politički kriminal u režiji vlasti, vredan milijarde dinara. Sada su jasni motivi ove vlasti da pored prioriteta u poljoprivredi za šta nema novca, gradi Nacionalni stadion i organizuje EКSPO 2027 koji je prethodnim organizatorima doneo samo ogromne gubitke“, zaključio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari