Pomoć aerodromu Ponikve 1Foto: Nenad Kovačević

Menadžment Aerodroma Nikola Tesla predvođen v.d. generalnim direktorom Sašom Vlaisavljevićem danas je u poseti užičkom aerodromu Ponikve tokom koje je dogovoreno da se na beogradskom aerodromu obučavaju zaposleni na operativnim poslovima na Ponikvama i da stručnjaci beogradsko aerodroma učestvuju u izradi studije o razvoju aerodroma Ponikve.

Menadžment Aerodroma Nikola Tesla upoznao se sa novim menadžmentom i planovima za naredni period i poklonio štampače za šaltere za prijavu na let i stolice za putničke čekaonice, saopštio je beogradski aerodrom.

Dogovorena je i poseta aerodromu u Beogradu tokom jula, kada bi bili konkretizovani detalji izrade dokumenta sa rokovima i bio potpisan krovni protokol o saradnji. U saopštenju se podseća da je u ime Vlade Srbije pre dve godine Aerodrom Nikola Tesla donirao 400.000 evra za izgradnju putničkog terminala Aerodroma Ponikve, koji je izgrađen sredinom osamdesetih godina prošlog veka i nalazi se na oko 18 kilometara od centra grada, u blizini značajnih turističkih centara regiona. Vlaisavljević je izjavio da se ove godine očekuje najuspešnija sezona u istoriji beogradskog aerodroma, a da su regionalna saradnja i razvoj aerodroma u okruženju u zajedničkom interesu. Početkom jula očekujemo već 2,5 miliona putnika, a u prvih pola godine 7 odsto više putnika nego u istom periodu prošle godine. I u ovoj godini beležimo nastavak trenda povećanja broja putnika, a stalno unapređenje ponude letova i najava uspostavljanja novih linija, najbolji su dokaz da su Beograd i Srbija atraktivna destinacija, a Aerodrom Nikola Tesla siguran i pouzdan partner, izjavio je on.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković zahvalio je menadžmentu beogradskog aerodroma što je uvek tu za konkretnu pomoć. Grad Užice i Aerodrom Ponikve ubzano se razvijaju i očekujemo da će iz Užica uskoro ponovo leteti avioni, poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari