Popis poljoprivrede u Srbiji od 1. oktobra do 15. decembra 1Foto: Shutterstock/Vesna Markovic

Popis poljoprivrede u Srbiji biće sproveden od 1. oktobra do 15. decembra, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Popis poljoprivrede 2023, kao i Popis stanovništva koji je sproveden 2022. godine, Evropska unija je finansirala sa 55,17 odsto sredstava.

Osnovni ciljevi popisa su kontinuitet u obezbeđivanju sveobuhvatnog, međunarodno uporedivog, pregleda strukturnih karakteristika nacionalne poljoprivrede, proizvodnja statističkih podataka potrebnih za kreiranje održive agrarne politike, kao i ažuriranje Statističkog registra poljoprivrednih gazdinstava.

U popisu će biti evidentirana porodična poljoprivredna gazdinstva, privredna društva, zemljoradničke zadruge, drugi oblici organizovanja sa statusom pravnog lica i preduzetnici registrovani da pretežno obavljaju delatnosti poljoprivredne proizvodnje.

Takođe, biće popisana i privredna društva, zemljoradničke zadruge, drugi oblici organizovanja sa statusom pravnog lica i preduzetnici registrovani u drugoj delatnosti koji imaju organizacione delove u kojima se obavlja delatnost poljoprivredne proizvodnje.

Popis će raditi 253 opštinska koordinatora i 2.842 popisivača, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari