Poskupeo taksi prevoz u Negotinu 1FOTO: S. M. J.

Na poslednjoj sednici SO Negotin usvojena je odluka o utvrđivanju cene usluge u okviru taksi tarife po kojoj mora da se obavlja taksi prevoz na teritoriji opštine Negotin. Donošenje odluke inicirali su taksisti, a njeno donošenje podržali su odbornici i pozicije i opozicije.

Poskupljenje goriva, povećanje troškova života, više cene novih i polovnih vozila, delova za održavanje vozila, poskupljenje tehničkog pregleda, obaveza održavanja vozila u ovlašćenim servisima, veće dažbine koje se plaćaju državi razlozi su koje taksisti navode za povećanje cena usluga koje pružaju.

Prema opštinskoj odluci o utvrđivanju cene usluge u okviru taksi tarife po kojoj mora da se obavlja taksi prevoz na teritoriji opštine Negotin u prvoj tarifi koja se primenjuje od 6 do 22 časa za taksi prevoz na području Negotina start se naplaćuje 100 dinara, a vožnja po pređenom kilometru 80 dinara.

Druga tarifa primenjuje se od 22 do 6 časova ujutru, kao i u dane državnih i verskih praznika takođe za taksi prevoz u gradu Negotinu i po njoj je start 120, a vožnja po pređenom kilometru 100 dinara.

Treća tarifa se odnosi na taksi prevoz od 6 do 22 sata između naseljenih mesta na području opštine Negotin start se ne naplaćuje, a cena vožnje po pređenom kilometru je 80 dinara, dok je u četvrtoj tarifi koja važi od 22 do 6 časova ujutru, kao i u dane državnih i verskih praznika, takođe za taksi prevoz između naseljenih mesta negotinske opštine vožnja po pređenom kilometru 100 dinara.

Za sve četiri tarife čekanje se po satu naplaćuje 800 dinara.

U cenu taksi prevoza uračunat je i dolazak na adresu po pozivu, prevoz prtljaga koji se mora smestiti u prtljažnik vozila, kao i prevoz ličnog prtljaga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari