Poslodavci iz Zrenjanina pridružiće se skupu kolega ispred Ministarstva privrede 1Foto: FoNet/ Ministarstvo privrede

Unija poslodavaca Zrenjanin pridružiće se skupu ispred Ministarstva privrede, u sredu, 1. februara, u 12 časova, povodom inicijative koja se odnosi na zahtev preduzetnika i privrednika da se ukine praksa zatvaranja legalno registrovanih objekata zbog administrativno-tehničkih propusta i sitnih neslaganja.

Kažu i da su za godinu dana izgubili 6.000 radnih mesta kod preduzetnika, mnogi su zatvorili i napustili zemlju ili prešli da rade na crno.

„Postalo je učestalo da se na uredno registrovane privredne subjekte primenjuje nesrazmerna kaznena regulativa zatvaranja objekata na 15 do 90 dana koja je štetna po radna mesta, preduzetništvo i budžet Srbije. Paralelno postoji previsok stepen tolerancije kad je u pitanju crno tržište neregistrovanih subjekata“, navode u Inicijativi koja okuolja 20 strukovnih organizacija.

Inicijativa okuplja Udruženje Zaštitnika preduzetnika i privrednika Srbije, TAS – Udruženje turističkih agencija Srbije, Udruženje ugostitelja „Konstantin“ Niš, Udruženje ugostitelja Sandžak, Unija servisera klimatizacije, Privredna komora auto škola Srbije, Unija poslodavaca Vojvodine, Unija poslodavaca Zrenjanin.

Tu su i Udruženje ugostitelja Arandjelovac, Udruženje turističkih organizacija ANTAS, Opšte udruženje preduzetnika Kula, Udruženje ugostitelja Velika Plana, Neformalno udruženje ugostitelja Kraljeva, IRI – Internet radnici Srbije, Udruženje Mame su zakon, Neformalno udruženje preduzetnika Zapadnog Balkana, Računovodstvena komora Srbije, Opšte udruženje privrednika i zanatlija Niš, 19. Forum privrednika Čačka, Neformalno udruženje žena preduzetnica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari