Profit Pošte u 2023. godini 3,2 milijarde dinara, potražuje od države 228 miliona dinara za štampanje glasačkih listića 1Foto: Pošta/Igor Đukanović

Upravo objavljeni završni računi Pošte Srbije za 2023, koja je godinu okončala sa neto profitom sedam odsto većim nego godinu pre, pokazuju između ostalog i da to javno preduzeće od Vlade Srbije potražuje 228 miliona dinara (1,9 miliona evra), na ime usluge štampanja i uručivanja poziva na glasanje za prošle izbore, javlja N1.

Pošta Srbije završila je 2023. godinu sa neto profitom od 3,17 milijardi dinara, što je oko 27 miliona evra, pokazuju završni računi ovog javnog preduzeća, koje je objavila Agencija za privredne registre.

Prema tim podacima, Pošta zapošljava ukupno 14.307 radnika, a prošle godine je ostvarila poslovne prihode od 31,2 milijarde dinara.

Najveći deo prihoda naplaćen je od prodaje usluga na domaćem tržištu – od poštanskih usluga 18,3 milijarde dinara, od toga najvišeod pismonosnih usluga – 12 milijardi, dok su ekspres usluge donele prihod od 4,4 milijarde.

Pošta ostvaruje znatne prihode i od izdavanja poslovnog prostora – 2.412.089.000 dinara.

Kada je reč o potraživanjima Pošte, završni računi pokazuju da pravna lica – kupci usluga Pošte, tom javnom preduzeću duguju više od tri milijarde dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari