Pošta Srbije besplatno isporučuje seme za prolećnu setvu 1Milan Krkobabić Foto: Beta/Miloš Miškov

Kabinet ministra Milana Krkobabića zaduženog za regionalni razvoj saopštava poljoprivrednicima-domaćinima u Republici Srbiji da je postignut dogovor između Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu o besplatnoj isporuci semena tog instituta za prolećnu setvu.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo danas tim povodom otvara namensku telefonsku liniju. Sve količine semena kukuruza, suncokreta i krmnog bilja koje domaćini, poljoprivrednici, zadruge i zadrugari naruče novosadskom institutu, „Pošta Srbije“ će u optimalnom roku dostavljati na naznačenu adresu, a tu uslugu neće naplaćivati, dok traje vanredno stanje i epidemija virusa korona.

„To je deo nastojanja da seoskom stanovništvu, koje građanima Republike Srbije obezbeđuje osnovne životne namirnice i sirovine za njihovu proizvodnju, olakšamo izuzetno važan sezonski posao – prolećnu setvu“ ističe ministar Krkobabić.

Ministar navodi da je Pošta Srbije, kao društveno odgovorno preduzeće, prepoznala značaj te inicijative u ovim teškim momentima za našu zemlju i rešila da bez naknade obezbedi domaćinima Srbije, seme neophodno za setvu, dajući tako svoj aktivni doprinos rešavanju aktuelnih problema u poljoprivredi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari