Potpisan Aneks kolektivnog ugovora sa sindikatima Pošte koji definiše povećanje plata svim zaposlenima u tehnologiji 1Foto: BETAPHOTO/MIT SRBIJE/Aleksandar Jančević

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović potpisao je danas, u ime Vlade Srbije, Aneks kolektivnog ugovora sa v.d. direktorom JP „Pošta Srbije“ Zoranom Đorđevićem i predstavnicima dva reprezentativna sindikata Slavkom Novakovim (Sindikat PTT Srbije) i Goranom Stefanovićem (Sindikat „Radnik“), saopšteno je iz ovog ministarstva.

Potpisivanju je prisustvovao predsednik Nadzornog odbora Boriša Šarenac.

„Aneksom kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije“ definiše se povećanje plata svim zaposlenima u tehnologiji u iznosu od 10 odsto od 1. novembra ove godine. Ovaj aneks jedan je od tačaka Sporazuma koji je predsednica Vlade Ana Brnabić potpisala 15. novembra sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata, v.d. direktorom i predsednikom Nadzornog odbora ovog preduzeća“, navodi se u saopštenju.

Kako se podseća, Vladina Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje je 28. novembra dala saglasnost JP „Pošta Srbije“ za prijem u radni odnos na neodređeno vreme za ukupno 232 izvršioca.

Današnjim Aneksom kolektivnog ugovora obezbeđeno je, kako su dodali, povećanje plata, od 1. novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10 procenata.

„Dodatno povećanje plata radnike u tehnologiji očekuje 1. januara 2024. godine i iznosiće 10 odsto, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21 odsto u odnosu na zarade u tehnologiji pre 1. novembra. Takođe, uvećanje plata svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, biće 10 odsto, počevši od 1. januara 2024. godine“, saopšteno je.

Za zaposlene koji su prekinuli obustavu rada, kako navode iz ministarstva, umanjeni putni troškovi i umanjena zarada za dane koji su proveli u obustavi rada će biti isplaćeni sa sledećim obračunom putnih troškova i zarade 12. decembra, odnosno 15. decembra ove godine.

,,Radi praćenja rezultata rada JP „Pošta Srbije“ uvedeni su sastanci rukovodstva ovog preduzeća, sindikata i predstavnika resornog ministarstva”, istakao je ministar Jovanović i dodao da očekuje od ovog preduzeća dalji rast usluga, nove usluge i nove korisnike kako bi se rastom prihoda omogućilo i novo povećanje zarada tokom 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari