Potpredsednica Delte u Olimpijskom komitetu 1Foto: Promo

Velika mi je čast što sam danas izabrana za potpredsednika Olimpijskog komiteta Srbije.

Nadam se da će moja ljubav prema sportu, zajedno sa mojim iskustvom u biznisu, doprineti tome da svaki naš sportista i sportistkinja ostvare svoj pun potencijal i donesu nam pregršt medalja“, objavila je juče na svom Tviteru Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsednica kompanije Delta Holding, čiji je predsednik Miroslav Mišković.

Kako se navodi u njenoj biografiji, diplomirala je na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Master tezu odbranila je 2009. godine na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju.

U Delti od 2008. godine, na mestu direktora divizije za proizvodnju hrane, a od marta 2012. kao potpredsednik kompanije. Zadužena za razvoj i strategiju poslovanja, kao i sektore informacionih tehnologija i korporativnih komunikacija.

Prethodno radila kao izvršni direktor kompanije Spinnaker New Technologies (ComTrade Group); zatim kao generalni direktor kompanije Verano Invest.

Član je Upravnog odbora Addiko banke, Upravnog odbora Srpske asocijacije menadzera, član poslovnog kluba “Privrednik” i predsednik Srpske triatlonske unije.

Govori engleski i služi se nemačkim jezikom. Pasionirani je maratonac, biciklista i Ironman triatlonac. Udata je, ima dva sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari