Nakon gotovo sedmomesečne blokade, glavna autobuska stanica u Kragujevcu prekjuče je i zvanično počela da radi. Radnici Autosaobraćaja nedavno su obustavili blokadu kragujevačke autobuske stanice, započetu još 16. oktobra prošle godine, ali su njeno u više navrata odlagano ponovno otvaranje sprečavali tehničko-administrativni problemi.


Iz Nadzornog odbora Autosaobraćaja poručuju da bi do kraja sedmice trebalo da budu otvorene i autobuske stanice u Topoli, Rači Kragujevačkoj, Batočini i Lapovu, koje su pobunjeni radnici AS-a blokirali kad i onu u Kragujevcu, sredinom oktobra 2013. godine.

Predsednik Nadzornog odbora u Autosaobraćaju Vladimir Dženopoljac potvrdio je informaciju Danasa da je novi generalni direktor AS-a Aca Petrović, uoči prvomajskih praznika, podneo ostavku na direktorsku funkciju, na kojoj je bio desetak dana.

– Tačno je da se Petrović povukao sa čela petočlanog menadžmenta Autosaobraćaja i mi sada intenzivno tražimo novog kandidata za generalnog direktora preduzeća, a sa nekima od njih već smo razgovarali. Firma, međutim, nije bez ostala bez poslovodstva, pošto su četvorica članova novog menadžmenta ostala na svojim mestima – kaže Dženopoljac.

On ističe da je Autosaobraćaj Ministarstvu saobraćaja dostavio spisak međumesnih i međugradskih linija na kojima bi to preduzeće, uprkos nedostatku autobusa i drugim nedaćama, moglo da obnovi prevoz putnika. Od nadležnih, međutim, odgovora još nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari